GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Χρονομηδέν…»

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010, στις 20:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με την Στέγη Γραμμάτων & Καλών Τεχνώ...

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010, στις 20:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με την Στέγη Γραμμάτων & Καλών Τεχνών του Δήμου Ξάνθης, εγκαινιάζει στην καπναποθήκη «Π», την έκθεση γλυπτικής του γνωστού εικαστικού και καθηγητή του τμήματος Trash Art, κ. Θάνου Μαυροδή με τίτλο «Χρονομηδέν…»


Σαν παραμύθι ξεκινά η αναφορά σε πρόσωπα από την αρχαιότητα έως και τις μέρες μας. Μηδενίζοντας το χρόνο και ταξιδεύοντας μέσα σ`αυτό, οραματίζομαι και μεταφράζω τις σκέψεις μου σ`αυτά που φτιάχνω.

Διακτινίζομαι στο παρελθόν και επιστρέφω  στον 21ο αιώνα, ομολογώντας, το λίγο κατασκευαστικά όλη την συναισθηματική μου φόρτιση και εμπειρία.
Μέσα από ύλη πρωτοπλάστων σε συγχρονισμό με το ΤΩΡΑ – οδηγούμαι στον μηδενισμό του χρόνου ως μια από τις διαστάσεις που ο άνθρωπος επινόησε για να μπορεί να αντιληφθεί ή και να κατανοήσει την ύπαρξη του.

Μεγαλώνοντας, μικραίνω το χρονικό προσδιορισμό μέσα από μια σειρά έργων παρατεταγμένων σε κοινή θέα με στόχο τη δική σας κριτική διάθεση στην εμπλοκή σας με το ΜΗΔΕΝ.

Θάνος Μαυροδής
Εικαστικός


Της έκθεσης επιμελούνται
 •Θάνος Μαυρουδής-Εικαστικός
•Θανάσης Μουσόπουλος-Συγγραφέας, Φιλόλογος

Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της μεταξουργίας «Τσιακίρη Α.Ε.», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος, στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη.

Διάρκεια έκθεσης 17/12/2010 έως 24/1/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια