GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Ενόχλησε” η αποκομιδή των σκουπιδιών από τη λαϊκή αγορά. Πρόβα τζενεράλε ή παροδικό γεγονός;

Με ανακοίνωση τους οι «Πολίτες για την Ξάνθη» κάνουν λόγω για απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, που λειτούργησαν κατά τη διάρκεια της απεργίας τ...

Με ανακοίνωση τους οι «Πολίτες για την Ξάνθη» κάνουν λόγω για απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, που λειτούργησαν κατά τη διάρκεια της απεργίας των εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης, και κατηγορούν τη δημοτική αρχή για λανθασμένους χειρισμούς.



Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για την Ξάνθη, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή «Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα», μίλησε για την “αναστάτωση” που προκλήθηκε στους απεργούς, μετά την απόφαση να απομακρυνθούν τα απορρίμματα από την περιοχή της πλατείας εμπορίου (Παζάρι), το Σάββατο το μεσημέρι και ενώ η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου είχε προκηρύξει απεργία. «Οι εργαζόμενοι, όπως όφειλαν, μερίμνησαν για να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας το οποίο είχε απομακρύνει τα επικίνδυνα απορρίμματα. 
 
Τα απορρίμματα του παζαριού δεν είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και ενέργειες σαν και αυτές (δηλ. της ανάθεσης αποκομιδής των σκουπιδιών σε τρίτους) αποτελούν απεργοσπαστικές ενέργειες» δήλωσε ο κ. Νίκος Ανταμπούφης, ενώ ανέφερε πως «δεν είδαμε να γίνεται κάτι ανάλογο με το κέντρο της πόλης. Γιατί λοιπόν μαζεύτηκαν επιλεκτικά τα απορρίμματα του παζαριού;».

Αναλυτικά οι Πολίτες για την Ξάνθη αναφέρουν στην ανακοίνωση τους:

«Τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκε η απεργία των δημοτικών υπαλλήλων σε όλη τη χώρα. Η συμμετοχή στο νομό Ξάνθης υπήρξε μαζική. Ως Δημοτική Κίνηση συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους και ενισχύουμε τον αγώνα τους σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την πραγματικότητα του μνημονίου και την ολομέτωπη επίθεση στον κόσμο της εργασίας.

Για πρώτη ίσως φορά οι εργαζόμενοι του Δήμου Ξάνθης βρέθηκαν μπροστά σε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. Αν και οι εργαζόμενοι προέβλεψαν προσωπικό ασφάλειας που συνέλεξε τα επικίνδυνα απορρίμματα, εντούτοις είδαν ένας ιδιότυπος απεργοσπαστικός μηχανισμός να καθαρίζει το χώρο του παζαριού. Πολλές φορές στο Δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε το πρόβλημα της καθαριότητας του παζαριού και πάντοτε η Δημοτική Αρχή δήλωνε αδυναμία πλήρους αντιμετώπισής του. Αυτή τη φορά όμως φαίνεται ότι θέλησε η Δημοτική αρχή (ή κάποιοι σύμβουλοι;) να δείξει «πυγμή» απέναντι στους απεργούς υπαλλήλους των οποίων τη ψήφο πρόσφατα διεκδίκησε «σθεναρά»  όπως δήλωσε ο πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων.

Η Δημοτική μας Κίνηση καταγγέλλει τις απεργοσπαστικές τακτικές που χρησιμοποίησε ο Δήμος Ξάνθης και θέτει τα παρακάτω ερωτήματα:

α) Με ποια απόφαση ορίσθηκαν υπεύθυνοι της καθαριότητας του χώρου στο παζάρι οι πρόεδροι των ΔΕΥΑΞ και ΕΑΠΑΞ και ποια είναι η σχέση τους με το αντικείμενο;
β) Με ποια απόφαση προσελήφθησαν για τον καθαρισμό οι συγκεκριμένοι συμπολίτες μας και με βάση ποια απόφαση και ποιο κωδικό θα πληρωθούν για την εργασία τους;
γ) Πήρε κάποια απόφαση ο Δήμαρχος Ξάνθης ή ο υπεύθυνος καθαριότητας ή όλα γίνανε από υπερβάλλοντα ζήλο δύο δημοτικών συμβούλων;

Επειδή η χρησιμοποίηση των ανθρώπων που καθάρισαν το χώρο του παζαριού δεν μπορεί να δικαιολογηθεί στα πλαίσια της λειτουργίας του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου υπάρχει υπέρβαση αρμοδιοτήτων και υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Καλούμε τον κ. Δήμαρχο να πάρει κάποια απόφαση και να αποκαταστήσει την ομαλή λειτουργία του Δήμου αλλά και να περιορίσει τους άμεσους συνεργάτες του στα καθήκοντά τους. Πιστεύαμε ότι η προεκλογική περίοδος έληξε αλλά φαίνεται ότι παρακολουθήσαμε τις πρώτες σκηνές ενός έργου που θα μας απασχολήσει τα επόμενα τρεισήμισι χρόνια με τίτλο «Ο Δήμαρχος και οι διάδοχοι-μνηστήρες». Μερικοί βιάζονται να δείξουν το «δυναμισμό» τους και τις αντιλήψεις τους επαναφέροντας ταυτόχρονα στους κόλπους τους εκείνους τους ακριβούς ψηφοφόρους που προς στιγμήν έχασαν!

Μέσα σε ένα τέτοιο ζοφερό πλαίσιο, ο Δήμος Ξάνθης εκτός από μεγαλύτερος εργοδότης στο νομό μας αποκαλύπτεται και ως ένα στυγνό αφεντικό που μετέρχεται οποιασδήποτε πρακτικής ενάντια στους εργαζομένους του.»



Δεν υπάρχουν σχόλια