GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μαθήματα TAICHI CHUAN στη Φ.Ε.Ξ.

Εκδήλωση για την τέχνη του  TAICHI CHUAN θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15/10 και ώρα 21:00 στο Σπίτι του πολιτισμού, από την κα. Έμη Χατ...


Εκδήλωση για την τέχνη του  TAICHI CHUAN θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15/10 και ώρα 21:00 στο Σπίτι του πολιτισμού, από την κα. Έμη Χατζηπαναγιώτη, καθηγ. Φυσικής Αγωγής. Της εκδήλωσης θα ακολουθήσουν μαθήματα TAICHI CHUAN, τα οποία απευθύνονται σε αρχάριους και μπορεί να τα παρακολουθήσει ο καθένας.

Τι είναι το Tai Chi Chuan ή η Τέχνη «του ανώτατου ορίου»
Είναι μία αρχαία κινεζική κινητική και πολεμική τέχνη, κατά την οποία απαλές και αργές κινήσεις ρέουν και συνθέτουν μία κινητική φόρμα, η οποία χαρακτηρίζεται από αρμονία και χαλάρωση.

Η τέχνη του Tai Chi Chuan προήλθε από το μακρινό παρελθόν όπου σαν παραδοσιακή κορυφαία πολεμική τέχνη ήταν κτήμα των εκλεκτών οικογενειών στην Κίνα. Στη συνέχεια εξελίχθηκε και πήρε μία λαϊκότερη μορφή, αποσκοπώντας να τονισθεί το ιδιαίτερο όφελος που είχε στην υγεία και στην ανάπτυξη της ζωτικής δύναμης του ανθρώπου. Έτσι άρχισε να ασκείται σε αυτήν κάθε απλός άνθρωπος.

Οι μεγάλοι δάσκαλοι του Tai Chi Chuan ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο, διέδωσαν την τέχνη με αποτέλεσμα να θεωρείται σήμερα ιδιαίτερα δημοφιλής άσκηση για τον σύγχρονο άνθρωπο στης Δύσης. Η διάδοση του υπήρξε ραγδαία και στην σημερινή του μορφή συναντάται ιδιαίτερα σε σχολές στην Αμερική, τον Καναδά, την Ευρώπη, την Αυστραλία και την υπόλοιπη Ασία.

Το Tai Chi Chuan έχει μεγάλη αξία για την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου και συνοπτικά αναφέρονται κάποια από τα οφέλη της, όπως η καταπολέμηση του στρες, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, της αυτοσυγκέντρωσης και της γενικότερης ζωτικής δύναμης του ανθρώπου.
           
Περιγραφή της κίνησης – Το αυθεντικό Yang stil 
To Tai Chi Chuan χαρακτηρίζεται από την αρμονική διαδοχή των αργών κινήσεων χεριών και ποδιών, καθιστώντας το σε μία ιδιαίτερη μορφή καλλιτεχνίας του οποίου το όφελος εκτιμάται τα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια από τον δυτικό κόσμο.

Μέσα από μία ποικιλία στιλ στην κινητική τέχνη του Tai Chi Chuan, το αυθεντικό Yang stil θεωρείται το δημοφιλέστερο λόγω των απαλών κινήσεών του.


Δεν υπάρχουν σχόλια