GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Συναυλία με τραγούδια του Χατζιδάκι στο Δημοτικό Αμφιθέατρο.

Η Σαβίνα Γιαννάτου παρουσιάζει, το Σάββατο 16/10 και ώρα 21:00, τη συναυλία με τίτλο «Πάω να πω στο σύννεφο», μία συναυλία βασισμένη στον ομ...

Η Σαβίνα Γιαννάτου παρουσιάζει, το Σάββατο 16/10 και ώρα 21:00, τη συναυλία με τίτλο «Πάω να πω στο σύννεφο», μία συναυλία βασισμένη στον ομότιτλο δίσκο της με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι.

Η κορυφαία ερμηνεύτρια αποδίδει με μοναδικό τρόπο κάποια από τα πιό αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι , διατηρώντας ακέραια την ουσία, την ποίηση και το βάθος του έργου του συνθέτη. Ταυτόχρονα όμως προσδίδει στα τόσο γνωστά αυτά τραγούδια μία νέα διάσταση ερμηνείας, ανανεώνοντας τη μουσική τους ουσία και αποκαλύπτοντας νέες ερμηνευτικές παραμέτρους.


Προς την κατεύθυνση αυτή συγκλίνει και η ιδιαίτερη ενορχήστρωση της Δήμητρας Τρυπάνη καθώς και η λιτή, αισθαντική και αριστοτεχνική ερμηνεία των τεσσάρων μουσικών που τη συνοδεύουν και οι οποίοι είναι:
Eυγενία Καρλαύτη-πιάνο,
Τάσος Μισυρλής-βιολοντσέλο
Διονύσης Βερβιτσιώτης-βιολί
Μαρίνος Γαλατσινός-κλαρινέτο.

Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστούν όλα τα τραγούδια του δίσκου «Πάω να πω στο σύννεφο» και στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από κύκλους τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι όπως από τον «Ματωμένο Γάμο» σε ενορχήστρωση του ίδιου του συνθέτη, τον «Μεγάλο Ερωτικό» σε ενορχήστρωση Θεόδωρου Κοτεπάνου, τα «Παράλογα» κα.
Στη συναυλία συμμετέχει ερμηνευτικά ο Τάσος Μισυρλής.

Προπώληση εισιτηρίων στη ΦΕΞ στο  Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης και στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου στην Ξάνθη και την Κομοτηνή

Δεν υπάρχουν σχόλια