GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Χωρίς χρήματα για οικογενειακό επίδομα στη Νομαρχία

  Χ. Ευστρατίου: «Περιμένουμε τις εξελίξεις και είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους»   Σημαντικό πρόβλημα ανέκυψε για τους εργαζόμενους στη...


 Χ. Ευστρατίου: «Περιμένουμε τις εξελίξεις και είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους»

  Σημαντικό πρόβλημα ανέκυψε για τους εργαζόμενους στη Νομαρχία Ξάνθης, αναφορικά με το θέμα της καταβολής σε αυτούς του οικογενειακού επιδόματος το οποίο τους είχε επιδικαστεί, μετά από προσφυγή τους για το θέμα αυτό στην Δικαιοσύνη, αφού παρά την ευνοϊκή γι’ αυτούς εξέλιξη, η καταβολή του συνεχίζει να καθυστερεί. Για τον επικεφαλής της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα, εκπρόσωπο της ΑΔΕΔΥ στην Ξάνθη και εργαζόμενο στη Νομαρχία, κ. Χαράλαμπο Ευστρατίου, όπως τόνισε μιλώντας στην εκπομπή “Σχολιάζοντας την καθημερινότητα” από την συχνότητα του “ΞάνθηFM 100”, το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα χρήματα για να καλυφθούν οι απαιτήσεις των υπαλλήλων, όπως αυτές καθορίστηκαν μέσα από την δικαστική οδό. Τέλος, υπάρχει και η φημολογία ότι τα χρήματα έφτασαν μέχρι το νομαρχιακό ταμείο, όμως δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες ακόμη για να δοθούν στους δικαιούχους.

          “ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ”

Για την κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή ο κ. Ευστρατίου δήλωσε πως “αυτό που όλοι γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι οι υπάλληλοι είχαν προσφύγει στην δικαστική οδό, διεκδικώντας το οικογενειακό επίδομα και είχαν δικαιωθεί. Βεβαίως το Δημόσιο είχε το δικαίωμα να ασκήσει και άσκησε όλα τα ένδικα μέσα που είχε στη διάθεσή του, με την υπόθεση να φτάνει στο Εφετείο, όπου και πάλι δικαιώθηκαν. Αυτό που επίσης γνωρίζαμε είναι πως υπάρχει μία σχετική καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων αυτών προς το προσωπικό. Πρέπει πάντως να επισημάνω ότι κανένας συνάδελφος δεν είχε πει το παραμικρό για το ότι καθυστερούν τα χρήματα, με αποτέλεσμα να μας γνωστοποιηθεί, από σας, το θέμα με σημαντική καθυστέρηση, ώστε να μπορέσουμε και εμείς να ενεργήσουμε έγκαιρα. Σε μία πρώτη επικοινωνία που είχαμε πάντως με τον γενικό διευθυντή της Νομαρχίας ενημερωθήκαμε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από την πλευρά του Νομάρχη Ξάνθης. Αντίθετα υπάρχει πρόβλημα με τα χρήματα, αφού για την ακρίβεια δεν υπάρχουν τα χρήματα που απαιτούνται για την καταβολή των επιδομάτων στο προσωπικό, τα οποία μόλις αποσταλούν από το υπουργείο, θα δοθούν στους συναδέλφους. Παρόλα αυτά, μαζί με την πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων στη νομαρχία Ξάνθης, κα Μωυσίδου, επισκεφθήκαμε τον νομάρχη, ο οποίος και εκείνος προσωπικά μας διαβεβαίωσε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στο προσωπικό, ιδιαίτερα αφού υπάρχει δικαστική απόφαση που τους τα επιδικάζει. Όμως δεν υπάρχουν ακόμη τα χρήματα στον αντίστοιχο κωδικό της νομαρχίας για να τους αποδοθούν”.

       Όσον αφορά την φημολογία που κυριάρχησε στους διαδρόμους της Νομαρχίας Ξάνθης, ότι δηλαδή τα χρήματα έφτασαν στο ταμείο της Νομαρχίας, όμως δεν έγιναν ακόμη οι απαραίτητες ενέργειες ώστε αυτά να εκταμιευτούν, ο κ. Ευστρατίου δήλωσε άγνοια για ένα τέτοιο γεγονός υπογραμμίζοντας ότι «μπορεί να γνωρίζαμε για την επιτυχή έκβαση της δικαστικής διεκδίκησης του επιδόματος, όμως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν τελικά οι συνάδελφοι πήραν ή όχι τα χρήματα, αν δεν μας το δηλώσουν. Όμως αν στην πορεία των πραγμάτων φανεί ότι κάποιος θέτει προσκόμματα στην καταβολή των όσων οι συνάδελφοι δικαιώθηκαν, τότε θα μας βρει απέναντί του και στο πλευρό των συναδέλφων μας, κάτι που δεν το συζητάμε καν, διότι δεν μπορούμε να διανοηθούμε καν ότι μπορεί τα χρήματα να έχουν έρθει και να μην έχουν ήδη καταβληθεί. Πάντως οι μέχρι τώρα αντιδράσεις που είχαμε για το θέμα, συντείνουν στο ότι ακόμη δεν έχουν έρθει τα χρήματα, αν και από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συμβαίνει επισκεπτόμενοι την αρμόδια διευθύντρια Οικονομικών της Νομαρχίας, ώστε να διαλυθεί κάθε  αμφιβολία για το θέμα”.
 



Δεν υπάρχουν σχόλια