GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τι πρέπει να τρώμε, κατά την διάρκεια των διακοπών.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών μας είναι σίγουρα δύσκολο να έχουμε την απόλυτη ισορροπία στη διατροφή μας και το μόνο σίγουρο είναι ότι ...



Κατά τη διάρκεια των διακοπών μας είναι σίγουρα δύσκολο να έχουμε την απόλυτη ισορροπία στη διατροφή μας και το μόνο σίγουρο είναι ότι λίγο ή πολύ θα παρασυρθούμε και θα παραδοθούμε σε διάφορους πειρασμούς. Παρ’ όλ’ αυτά, καλό είναι να έχουμε κάποια πράγματα υπ’ όψιν μας πριν ξεκινήσουμε τις διακοπές μας και να γνωρίζουμε ποιες τροφές είναι με το μέρος μας.



Ένας από τους μεγαλύτερους συμμάχους της υγείας και της σιλουέτας μας είναι η ενυδάτωση, κάτι που αυτόματα σημαίνει εκτός από την κατανάλωση νερού και κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών. Υπάρχουν, μάλιστα πολλοί τρόποι και τροφές να «φάτε» το νερό που χρειάζεστε, όπως π.χ. να προσθέσετε αγγούρι, πεπόνι, φασολάκια, καρπούζι, μελιτζάνα και άλλες ενυδατικές τροφές στη διατροφή σας.

Μην ξεχνάτε ότι ενυδάτωση του οργανισμού δεν σημαίνει μόνο υγρασία, αλλά και ηλεκτρολύτες, που σημαίνει ότι τρόφιμα πλούσια σε ηλεκτρολύτες, όπως η μπανάνα, το σπανάκι, η λαχανίδα, τα αβοκάντο, τα μπρόκολα, οι πατάτες, τα φασόλια, τα αμύγδαλα, τα φιστίκια, τα φασόλια σόγιας, οι φράουλες, το καρπούζι, τα πορτοκάλια κ.ο.κ. πρέπει να υπάρχουν στη διατροφή μας.
Σημαντικά σνακ στις διακοπές μας μπορούν να αποτελέσουν τα φρέσκα φρούτα, τα αποξηραμένα, οι ανάλατοι ξηροί καρποί κ.ά.

Για να μειώσετε την κακή χοληστερόλη ή τουλάχιστον να μην την αυξήσετε στις διακοπές σας, αποφύγετε το κρέας και τα κορεσμένα λιπαρά από κρεατικά, γαλακτοκομικά και εμπλουτίστε το διατροφικό σας πλάνο με διαλυτές φυτικές ίνες από τροφές όπως μαύρα φασόλια, φασολάκια, μπρόκολο, γλυκοπατάτα, αβοκάντο, νεκταρίνι, καρότο, μήλο, ξηρούς καρπούς, βατόμουρο, βρώμη.