GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



10 καλοκαιρινά τρόφιμα για αποτοξίνωση και απώλεια βάρους

Απολαύστε αυτό το καλοκαίρι βάζοντας στη διατροφή σας τροφές που θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε.


Απολαύστε αυτό το καλοκαίρι βάζοντας στη διατροφή σας τροφές που θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε.
Δεν χρειάζεται να ακολουθείτε εξαντλητικές δίαιτες για να φαίνεστε πιο κομψή με τα σορτς η το μαγιό σας αυτό το καλοκαίρι.

Το μυστικό της απώλειας βάρους βρίσκεται στο να επιλέγετε υγιεινά τρόφιμα και να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες από ότι καίτε.

Και είναι ευκολότερο να κάνετε καλύτερη επιλογή τροφίμων το καλοκαίρι, όταν τα «βαριά» και θερμιδογόνα πιάτα φαίνονται λιγότερο ελκυστικά. Τα καλύτερα προς απώλεια βάρους τρόφιμα, το καλοκαίρι είναι πιο ελαφρά, δροσερά και το πιο σημαντικό, σας κρατούν μακριά από την κουζίνα.

Ο μοναδικός και εύκολος τρόπος για να μειώσετε τις θερμίδες από τη διατροφή σας το καλοκαίρι, όπως λένε οι ειδικοί, είναι να αφεθείτε στη γενναιοδωρία της φύσης. Η παραγωγή είναι στο αποκορύφωμά της το καλοκαίρι.

Νόστιμα φρούτα και λαχανικά αφθονούν στις αγορές των αγροτών και στο μανάβικο της περιοχής σας. Εκτός από τη χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, τα προϊόντα έχουν υψηλά ποσοστά βιταμινών, μετάλλων, αντιοξειδωτικών και φυτικών ινών.

Εδώ βρίσκονται κάποιες επιλογές για μερικά από τα καλύτερα τρόφιμα για να βοηθήσει με την απώλεια βάρους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού:

Κεράσια
Εκτός από την υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και φυτικές ίνες, τα κεράσια έχουν επίσης αντιφλεγμονώδη δράση που συμβάλλει στην απώλεια βάρους.

Ένα επιπλέον θετικό τους είναι ότι περιέχουν μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών που συνδέονται με καλύτερη ποιότητα ύπνου και επιπλέον βοηθούν στη ρύθμιση του βάρους σας.

Ντομάτες
Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, πράγμα που συμβάλλει τόσο στην καλή ενυδάτωση του οργανισμού όσο και στη μείωση του αισθήματος πείνας.

Επιπλέον, είναι πλούσιες σε κάλιο το οποίο είναι εξαιρετικό για την αντιμετώπιση της κατακράτησης υγρών που κάνουν το δείκτη της ζυγαριάς να ανεβαίνει. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς το κάλιο μπορεί να συμβάλλει στην καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών.

Καυτερές πιπεριές jalapeno
Αυτό το πικάντικο λαχανικό μπορεί να προσθέσει λίγη θερμότητα στα καλοκαιρινά σας γεύματα και να σας βοηθήσει να τρώτε λιγότερο.

Οι πιπεριές jalapeno περιέχουν επίσης καψαϊκίνη, που έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην απώλεια βάρους.

Αν προσθέσετε λοιπόν λίγη θερμότητα στα γεύματά σας, μπορεί να χάσετε γρηγορότερα βάρος. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι καταναλώνουμε λιγότερη ποσότητα φαγητού, όταν το καταναλώνουμε με κάτι πικάντικο.

Για μεγαλύτερη επιτυχία, όταν καταναλώνετε πιπεριές jalapeno, πίνετε μετά και ένα ποτήρι νερό το οποίο θα συμβάλλει στην μείωση της κατακράτησης και στην απώλεια βάρους.

Σμέουρα
Τα σμέουρα αποτελούν ένα καλό συνδυασμό νερού και φυτικών ινών που συμμετέχει ενεργά στη μείωση του βάρους.

Παγωμένο πράσινο τσάι
Την επόμενη φορά που θα θελήσετε κάποιο δροσερό ρόφημα δοκιμάστε κρύο πράσινο τσάι χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Οι επιστήμονες αναφέρουν οι κατεχίνες που περιέχονται στο πράσινο τσάι μπορούν να συμβάλλουν στην απώλεια βάρους.

Η καφεΐνη και τα αντιοξειδωτικά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αύξηση του μεταβολισμού σας.

Κρύες σούπες
Είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσιες σε νερό και κάλιο με αποτέλεσμα να μειώνον την κατακράτηση και τα πρηξίματα.

Οι κρύες σούπες όπως γκασπάτζο ή αγγούρι, άνηθο, που περιέχουν πολλά λαχανικά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε ένα γεύμα, μιας και οι ερευνητές αναφέρουν ότι μια χαμηλή σε θερμίδες σούπα με βάση το ζωμό στην αρχή του γεύματος, θα σας κάνει να νιώσετε γεμάτοι και να καταναλώσετε λιγότερη τροφή στο κυρίως γεύμα σας.

Καρπούζι
Σε ποιόν δεν αρέσει να καταναλώνει μια τραγανή και ζουμερή φέτα καρπούζι όταν έχει ζέστη;

Το καρπούζι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και είναι ένας υπέροχος τρόπος να ικανοποιήσετε τη δίψα σας και παράλληλα την ανάγκη σας για γλυκό.

Το καρπούζι έχει 90% περιεκτικότητα σε νερό, για το λόγο αυτόν θεωρείται φυσικό διουρητικό και συμβάλει στη νεφρική λειτουργία.

Αρκετοί επιστήμονες της υγείας και της διατροφής συνιστούν την κατανάλωση του πριν το γεύμα με άδειο στομάχι για να καθαρίζει οργανισμός από τις τοξίνες.

Ενυδατώνει επίσης τον οργανισμό και προσφέρει το αίσθημα του κορεσμού ενώ η χαμηλή θερμιδική του αξία (30 θερμίδες στα 100 γραμμάρια) μας βοηθά να χάσουμε βάρος.

Αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης A, βιταμίνης C, μαγνησίου, καλίου, φυτικών ινών ενώ δεν περιέχει καθόλου λίπος και χοληστερίνη.

Χόρτα
Είναι μηδενικής θερμιδικής αξίας περιεκτικότητας σε λίπος, ενώ όντας πλούσια σε νερό και φυτικές ίνες αυξάνουν τον κορεσμό και μειώνουν την αποθήκευση λίπους.

Ψάρια και θαλασσινά
Αποτελούν άριστη πηγή πρωτεϊνών που, ο οργανισμός τα χρειάζεται για την ανάπτυξη και τη συντήρηση των μυών και των ιστών.

Πως όμως η πρωτεΐνη βοηθάει στην απώλεια βάρους;

Ο οργανισμός καταβάλει περισσότερη ενέργεια για να απορροφήσει τις πρωτεΐνες. Αυτό βοηθάει στην απώλεια βάρους.

Αν το σώμα σας δεν λαμβάνει καθημερινά την απαραίτητη ποσότητα πρωτεϊνών ο οργανισμός σας θα τις ‘τραβήξει’ από τη μυική μάζα, με αποτέλεσμα τη μείωση της.

Επίσης οι πρωτεΐνες βοηθούν στην επιβράδυνση της απορρόφησης της γλυκόζης. Αυτό με τη σειρά του μειώνει την πείνα και τα επίπεδα ινσουλίνης καθιστώντας ευκολότερο για τον οργανισμό να κάψει λίπος.

Ακόμη οι πρωτεΐνες έχουν την ικανότητα να προωθούν το αίσθημα του κορεσμού γρηγορότερα απ’ ότι το λίπος και οι υδατάνθρακές.

Αβοκάντο
Το αβοκάντο περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά που είναι επίσης γνωστά ως ‘καλά λιπαρά’.

Αυτά τα λιπαρά στην πραγματικότητα σας βοηθούν να χάσετε εκείνα τα κακά λίπη που κατοικούν στο σώμα σας.

Εκτός από το να είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα στη καύση λίπους, το αβοκάντο θεωρείται ένα από τα καλύτερα λάδια για την ανάπτυξη των μαλλιών.

Αν θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εξαίσιο φρούτο, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Μερικές λεπτές φέτες αβοκάντο μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σε σάντουιτς.
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως σνακ.
Μπορούν να γίνουν υγιεινό smoothies συμπληρώνοντας αποβουτυρωμένο γάλα.
Κάντε φέτες το αβοκάντο και απολαύστε το με κάποιο ψημένο άπαχο κρέας.

Δάφνη Γκούμα
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
Email: goumadafni@gmail.com