GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση του Φόρου εισοδήματος

Ξεκινούν οι υποχρεώσεις των φορολογούμενων μετά τις εκλογές, με κυριότερη αυτή της υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και τ...


Ξεκινούν οι υποχρεώσεις των φορολογούμενων μετά τις εκλογές, με κυριότερη αυτή της υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και της πληρωμής στο τέλος του τρέχοντος μήνα της πρώτης δόσης του φόρου για όσους λάβουν χρεωστικό σημείωμα.

Συγκεκριμένα, στις 29 Ιουλίου λήγει η προθεσμία υποβολής των εντύπων της εφορίας και δύο ημέρες μετά, την Τετάρτη 31 Ιουλίου, είναι η τελευταία ημέρα για να πληρωθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος.

Συνολικά 2,5 εκατ. φορολογούμενοι θα πληρώσουν περίπου 3,5 δισ. ευρώ σε τρεις δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη λήγει στις 31 Ιουλίου, η δεύτερη στις 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη στις 29 Νοεμβρίου. Εκτός από τον φόρο εισοδήματος στα εκκαθαριστικά ενσωματώνονται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, η προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος και το τέλος επιτηδεύματος.

Όσον αφορά τώρα τα πιστωτικά εκκαθαριστικά ξεκίνησε από τον περασμένο Μάιο η πίστωση των χρημάτων που αντιστοιχούν στις επιστροφές. Ωστόσο μεγάλος αριθμός πιστώσεων αναμένεται προς τα τέλη Ιουλίου.