GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στις δομές Υγείας του Έβρου οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ

Αντιπροσωπείες του ΚΚΕ επισκέφθηκαν τις δομές Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΤοΜΥ) του Έβρου με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτ...


Αντιπροσωπείες του ΚΚΕ επισκέφθηκαν τις δομές Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΤοΜΥ) του Έβρου με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές Σάββα Δευτεραίο, Φανή Τρέλη και Σταμάτη Γκατζίδη.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχθηκαν για άλλη μια φορά τα γνωστά και πολύπλευρα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και γενικότερα ο τομέας της Υγείας. Από την πλευρά των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ επισημάνθηκε ότι όλες οι κυβερνήσεις – προηγούμενες και τωρινή – όχι απλά δεν λύνουν τα τεράστια προβλήματα στη δημόσια υγεία, αλλά τα επιδεινώνουν.


Οι δημόσιες δομές υγείας φέρουν βαθιές τις ουλές όλων των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων. Δια χειρός κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πετσοκόπηκαν οι επιχορηγήσεις κατά 860 εκ. ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία και 414 εκ. ευρώ προς τον ΕΟΠΥ. Μ’ αυτές τις κατακρεουργημένες επιχορηγήσεις η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «φροντίζει» και τα 2,5 εκ. ανασφαλίστων που κομπορρημονεί ότι διασφάλισε την πρόσβαση δωρεάν στη δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Δηλαδή μοίρασε όπως κάνει και με τη φτώχεια τις ίδιες υποβαθμισμένες παροχές σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους. Από τις 2.760 θέσεις μόνιμων γιατρών που προκηρύχθηκαν το 2017 και 2018 έχουν διοριστεί 1.800 που οι περισσότεροι δεν έχουν φτάσει στα νοσοκομεία. Πολλές ανάγκες καλύπτονται με επικουρικούς γιατρούς που πληρώνονται απ’ τα ίδια έσοδα των νοσοκομείων και 1000 απ’ αυτούς θα φύγουν στο τέλος του 2019. Έτσι παραμένουν κενές 7.000 θέσεις μόνιμων γιατρών και 20.000 νοσηλευτών και μόνιμου προσωπικού.


Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η μείωση της δύναμης του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου σε γιατρούς και άλλο προσωπικό ή οι 42 διοικητικές θέσεις του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης που «καλύφθηκαν» με το θεσμό του επικουρικού εργαζόμενου για περίοδο μέχρι δύο χρόνια. Γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας, κι ας κομπορρημονεί ο πρωθυπουργός ότι η κυβέρνησή του έδιωξε «από το ναό της Υγείας τους ποντικούς που ροκάνιζαν τα κονδύλια». Η ανάπτυξη που υπηρετούν θέλει νοσοκομεία – επιχειρήσεις με έσοδα από τους ασθενείς και όλο και μεγαλύτερη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για να εξοικονομούν «ζεστό» κρατικό χρήμα για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, με Ιατρικό, Νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό με πετσοκομμένα δικαιώματα.

Οι υποψήφιοι βουλευτές κάλεσαν τους εργαζόμενους να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ, γιατί είναι το μόνο κόμμα που και στις 8 Ιούλη αλλά και καθημερινά θα είναι στο πλάι τους και στο πλάι όλων των εργαζόμενων, για να οργανώσει των δικό τους αγώνα για να σταματήσει η παραπέρα αντιλαϊκή πολιτική, που είτε με ΝΔ είτε με ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστεί και την επόμενη των εκλογών.

Όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε, στηρίζοντας το Κ.Κ.Ε. βάζουμε φραγμό στα αντιλαϊκά μέτρα και δημιουργούμε προϋποθέσεις ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗ!!