GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Απάντηση του Σωματείου Βενζινοπωλών Ξάνθης: «Η ελάχιστα αυξημένη κατά μέσο όρο τιμή αμόλυβδης των πρατηρίων του νομού μας συγκριτικά με τους γειτονικούς νομούς μπορεί να αποδοθεί στη συγκυρία»

Απάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου με αφορμή τα δημοσιεύματα που κατηγορούν το κλάδο μας για την ύπαρξη καρτέλ στην Ξάν...


Απάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου με αφορμή τα δημοσιεύματα που κατηγορούν το κλάδο μας για την ύπαρξη καρτέλ στην Ξάνθη

«Με αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού τύπου περί δήθεν ύπαρξης καρτέλ στο χώρο της τιμής αμόλυβδης βενζίνης στο νομό μας καλούμε οποιονδήποτε έχει αποδείξεις να προβεί σε δημοσιοποίηση τους και να ενημερώσει κάθε αρμόδια αρχή ειδάλλως να σιωπήσει για πάντα.

Η προσβλητική αυτή κατηγορία περί εναρμόνιση των τιμών μας δε μπορεί να βασιστεί κάπου γι’ αυτό και καλούμε κάθε αρμόδια αρχή να ερευνήσει όπως και κάνει με συνεχείς ελέγχους αλλά και μέσω του συστήματος εισροών- εκροών. Η ελάχιστα αυξημένη κατά μέσο όρο τιμή αμόλυβδης των πρατηρίων του νομού μας συγκριτικά με τους γειτονικούς νομούς μπορεί να αποδοθεί στη συγκυρία, και ας μη ξεχνάμε ότι η Ξάνθη παραδοσιακά είχε χαμηλότερες τιμές σε σχέση με γειτονικούς νομούς.

Επιπρόσθετα μπορεί να αποδοθεί στο γεγονός ότι τα πρατήρια του νομού Ροδόπης προσπαθούν να παραμείνουν ανταγωνιστικά ως προς τις τιμές των πρατηρίων της Βουλγαρίας με αποτέλεσμα να καταλήγουν ελλειμματικά και με κίνδυνο να βάλουν λουκέτο.

Η Ξάνθη είναι ένας νομός με πρατήρια κορυφαίων brandnames στο χώρο σε αντίθεση με γειτονικούς νομούς. Είμαστε ξεκάθαρα υπέρ του θεμιτού και υγιούς ανταγωνισμού στα πλαίσια της ελεύθερης αγοράς και με δεδομένο την πολλή υψηλή φορολογία (ειδικός φόρος κατανάλωσης). Έτσι λοιπόν κάθε πρατήριο προσδιορίζει τις τιμές του με βάση τις συνθήκες, τις ανάγκες του, τα δεδομένα που επικρατούν και τον ανταγωνισμό.

Δεν είμαστε μπούφοι που δεν βάζουμε την τιμή 1,90 όπως λέει το Xanthipress, είμαστε επιχειρηματίες που προσπαθούμε μέσα σε συνθήκες βαριάς φορολογίας να σταθούμε στα πόδια μας και όχι να αισχροκερδήσουμε σε βάρος του καταναλωτή.»

Με εκτίμηση
Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης
Πρόεδρος