GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



7 μαγειρικοί μύθοι που πρέπει να ξεπεράσετε

Πεινάτε, αλλά δεν έχετε όρεξη να μαγειρέψετε. Έχετε κάποια υπολείμματα λαχανικών στο ψυγείο, αλλά ο φούρνος μικροκυμάτων θα τους αφαιρ...


Πεινάτε, αλλά δεν έχετε όρεξη να μαγειρέψετε. Έχετε κάποια υπολείμματα λαχανικών στο ψυγείο, αλλά ο φούρνος μικροκυμάτων θα τους αφαιρέσει τη διατροφική τους αξία, σωστά; Λάθος! Όπως και άλλα πολλά που πιστεύαμε μέχρι σήμερα.
Ο μύθος: Αν βάλουμε αλάτι στο νερό για τα μακαρόνια, βράζουν πιο γρήγορα
Η αλήθεια: Λυπούμαστε, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η προσθήκη του αλατιού αυξάνει τοσημείο βρασμού του νερού, που σημαίνει ότι το νερό καθυστερεί να βράσει. Παρ’ όλο, πάντως, που το αλάτι στο νερό δεν θα φέρει το φαγητό στο πιάτο σας πιο γρήγορα, αποτελεί σημαντικό βήμα από άποψη γεύσης και δεν πρέπει να το ξεχνάτε.

Ο μύθος: Χρειάζεστε τεράστια ποσότητα νερού για να μαγειρέψετε τα μακαρόνια.
Η αλήθεια: Κάντε κράτει κι έχετε στο μυαλό σας ότι τα πράγματα είναι απλά: όσο το νερό καλύπτει τα μακαρόνια σας, είστε κι εσείς «καλυμμένοι».

Ο μύθος: Το αλκοόλ εξατμίζεται όταν μαγειρεύεται
Η αλήθεια: Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει, αλλά θα πρέπει να μαγειρεύετε το φαγητό σας για περίπου 3 ώρες για να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ. Φτιάξτε, λοιπόν, εκείνες τις πένες με βότκα στο επόμενο ραντεβού σας και μην ανησυχείτε.

Ο μύθος: Το καψάλισμα του κρέατος του κλέβει τα ζουμιά
Η αλήθεια: Το καψάλισμα μπορεί να οδηγήσει σε μερική απώλεια υγρασίας στο κρέας σας, είναι όμως ο καλύτερος τρόπος να καταφέρετε να του δώσετε το χρυσαφένιο, σχεδόν καραμελένιο χρώμα στο εξωτερικό του, που θα το κάνει τραγανό και νόστιμο.

Ο μύθος: Ο φούρνος μικροκυμάτων καταστρέφει τις θρεπτικές ουσίες
Η αλήθεια: Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μια γρήγορη κι εύκολη λύση. Όσον αφορά την καταστροφή των θρεπτικών ουσιών, πρέπει να ξέρετε ότι οποιαδήποτε μέθοδος θερμαίνει το φαγητό, καταστρέφει κάποια ποσότητα βιταμινών του, αλλά στην πραγματικότητα, ο φούρνος μικροκυμάτων κάνει τη λιγότερη ζημιά από τις υπόλοιπες μεθόδους. Ο λόγος είναι ότι το φαγητό μαγειρεύεται με χαμηλότερη θερμοκρασία και για μικρότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με το φούρνο, το τηγάνι κ.ο.κ.

Ο μύθος: Αν καείτε στο μαγείρεμα, βάλτε πάγο
Η αλήθεια: Ο πάγος είναι κάτι τόσο κρύο, που αν τον τοποθετήσετε σε μια επιφάνεια που μόλις κάηκε, όπως το δέρμα, μπορεί να οδηγήσετε σε περαιτέρω καταστροφή του. Αν, λοιπόν, βγάλετε τα cupcakes από το φούρνο με περισσότερο ενθουσιασμό απ’ όσο θα έπρεπε, βάλτε το σημείο που κάηκε κάτω από δροσερό (όχι κρύο) νερό για μερικά λεπτά κι έπειτα τυλίξτε το σε καθαρό επίδεσμο.

Ο μύθος: Το φαγητό πρέπει να κρυώσει τελείως πριν μπει στο ψυγείο
Η αλήθεια: Σίγουρα δεν θέλετε να βάλετε το φαγητό σας στο ψυγείο όσο ακόμη καίει (θα κάνει τη συσκευή να δουλεύει «υπερωρίες» για να ρίξει τη θερμοκρασία). Δεν χρειάζεται, όμως, να αφήσετε το φαγητό σας έξω μέχρι να φτάσει τη θερμοκρασία δωματίου, καθώς κάτι τέτοιο ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων. Προτιμήστε μια μέση κατάσταση.