GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Συνελήφθησαν 4 διακινητές,με 14 μη νόμιμους μετανάστες στους νομούς Ροδόπης και Έβρου

Συνελήφθησαν την 5-7-2019, το μεσημέρι, στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξα...


Συνελήφθησαν την 5-7-2019, το μεσημέρι, στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 30, 29, 24 και 19 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στο νομό Ροδόπης, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τους τρεις δράστες, ηλικίας 30, 29 και 24 ετών, διότι εντόπισαν τον 29χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με συνοδηγό τον 30χρονο και να λειτουργούν ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 24χρονος και μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στην επαρχιακή οδό Νέας Σάντας – Αρριανών, ο 24χρρονος δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από αυτούς.

Στη συνέχεια, πλησίον του οικισμού Μύστακα, το όχημα ακινητοποιήθηκε σε αγροτική περιοχή και ακολούθως ο 24χρονος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Οι άλλοι δύο δράστες συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς στην επαρχιακή Νέας Σάντας – Αρριανών, όπου είχαν ακινητοποιήσει το όχημα στο οποίο επέβαιναν.

Σημειώνεται ότι ο 24χρονος κατηγορείται επίσης για κλοπή, αντίσταση και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη, ενώ όπως προέκυψε το όχημα που οδηγούσε είχε κλαπεί λίγες ώρες νωρίτερα από το νομό Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, για τον 29χρονο διακινητή η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Επαρχιακή Οδό Άβαντα – Αισύμης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 19χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, με αυτό στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, ένα (1) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και Φερών Αλεξανδρούπολης.