GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός, με 11 μη νόμιμους μετανάστες στο νομό Ροδόπης

Συνελήφθη την (6-7-2019) το μεσημέρι, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομ...


Συνελήφθη την (6-7-2019) το μεσημέρι, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 23χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη συνεργό του, ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 23χρονο διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε άγνωστος μέχρι στιγμής συνεργός του και μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στα δύο αυτοκίνητα προκειμένου να τα ελέγξουν. Ο 23χρονος οδηγός του ενός ακινητοποίησε το όχημα, ενώ ο οδηγός του δεύτερου οχήματος δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια το όχημα κατευθύνθηκε στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Κομοτηνής – Ελληνοβουλγαρικών συνόρων, όπου ο οδηγός του το εγκατέλειψε και διέφυγε πεζός.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο παραπάνω όχημα διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 23χρονου διακινητή περιλαμβάνει επίσης παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον οδηγούσε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο χωρίς να κατέχει άδεια ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 565 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.