GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια με την εκκαθάριση εισφορών 2018

Αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια με την εκκαθάριση εισφορών 2018 για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους ...


Αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια με την εκκαθάριση εισφορών 2018 για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες με βάση το εισόδημα του 2017. Όσοι έλαβαν χρεωστικά ειδοποιητήρια θα πρέπει να πληρώσουν τα οφειλόμενα σε 5 μηνιαίες δόσεις. Η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης εκπνέει στις 30 Αυγούστου. Τα οφειλόμενα του 2018 μπορούν να ενταχθούν στην ρύθμιση των 120 δόσεων (αναμένονται οδηγίες για την διαδικασία)

Όσοι ασφαλισμένοι έχουν πιστωτικό υπόλοιπο άνω των 50,01€, μπορούν να το συμψηφίσουν με επόμενες ασφαλιστικές εισφορές ή να εισπράξουν εφάπαξ το ποσό. Όσοι επιλέξουν τον συμψηφισμό πρέπει να υποβάλλουν αίτηση έως 30 Αυγούστου στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ. Διαφορετικά το ποσό θα πιστωθεί εφάπαξ στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων που έχουν δηλώσει αριθμό λογαριασμού (ΙΒΑΝ). Όσοι έχουν πιστωτικό υπόλοιπο έως 50 ευρώ αυτό συμψηφίζεται αυτόματα με επόμενες εισφορές.

Το τρίμηνο 01/7/2019 έως 30/09/2019 πληρώνονται πολλές ασφαλιστικές υποχρεώσεις ταυτόχρονα (τρέχουσες εισφορές, εκκαθάριση 2018, ροές τροποποιήσεων εκκαθάρισης ετών 2017, 2018 κ.α.)
Σύμφωνα με έγγραφο του Διοικητή του ΕΦΚΑ διευκρινίζεται πως καταβολές που θα πραγματοποιηθούν έως 31 Ιουλίου θα εξοφλήσουν κατά προτεραιότητα ληξιπρόθεσμες δόσεις εκκαθάρισης 2017 ή οφειλόμενες τρέχουσες εισφορές 2019. Μετά την 1η Αυγούστου τα καταβαλλόμενα ποσά θα εξοφλούν κατά προτεραιότητα την παλαιότερη δόση εκκαθάρισης. Με το ίδιο έγγραφο δίνονται αναλυτικές οδηγίες για διάφορα ειδικά θέματα όπως :

· Αποζημιώσεις υγειονομικών από τη συμμετοχή τους σε ΚΕΠΑ δεν υπόκεινται σε ασφαλιστικές εισφορές από 01/07/2018.
· Εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα ορκωτών λογιστών και εργαζομένων στο θέαμα ακρόαμα – αμειβόμενοι με ΔΠΥ εισφοροδοτείται μέσω υποβολής ΑΠΔ.
· Έχει ενσωματωθεί η διαδικασία εισφοροδότησης διαχειριστών πολυπρόσωπων ΙΚΕ που είναι ταυτόχρονα και εταίροι, και από 01/06/2018 καταβάλλουν εισφορές μόνο επί του εισοδήματος που προκύπτει από την άσκηση της διαχείρισης.