GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Αντιμέτωποι με το τέλος στα Κλωστήρια Θράκης

Τον δρόμο του αγώνα παίρνουν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο των Κλωστηρίων Θράκης (Ακκάς) μιας και από την εργοδοσία φαίνεται να οδηγεί...


Τον δρόμο του αγώνα παίρνουν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο των Κλωστηρίων Θράκης (Ακκάς) μιας και από την εργοδοσία φαίνεται να οδηγείται σε κλείσιμο, όπως ενημερώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής που σε ανακοίνωσή του τονίζει πως στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων.

Οι περίπου 100 εργαζόμενοι του εργοστασίου είναι απλήρωτοι από τον Φεβρουάριο, όμως όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Παντελής Μαγαλιός είχαν έρθει σε συνεννόηση με την διοίκηση για την τμηματική πληρωμή τους, λόγω της δυσκολίας που αντιμετωπίζει το εργοστάσιο και ο κλάδος.

Όμως τελικά όπως φαίνεται αυτή κίνηση δεν είχε αποτέλεσμα, και έτσι από την προηγούμενη εβδομάδα βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, ενώ βρίσκονται και αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας.

Για αυτό και έχουν γίνει κινήσεις από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου ώστε και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους, αλλά και να μην βρεθούν στο δρόμο και έχουμε ακόμα 100 ανέργους σε μια περιοχή η οποία έχει πληγεί σημαντικά από την αποβιομηχανοποίηση.

Να σημειωθεί πως ο Όμιλος Ακκά, στον οποίο ανήκουν τα κλωστήρια, έχει εδώ και χρόνια σημαντικές οικονομικές δυσκολίες.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής πάντως με ανακοίνωσή του στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο των Κλωστηρίων Θράκης (Ακκάς), οι οποίοι, όπως τονίζει, χάνουν τη δουλειά τους μετά την απόφαση της εργοδοσίας να κλείσει το εργοστάσιο.

«Για ακόμη μία φορά η εργοδοτική “βουλιμία” αλλά και η κυβερνητική ανοχή οδηγούν στο να αυξηθεί η λίστα των ανέργων στη χώρα μας» επισημαίνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής για να ξεκαθαρίσει πως βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στα Κλωστήρια Θράκης, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις, με στόχο να υπερασπιστούν τη δουλειά τους και κατ΄ επέκταση τη ζωή τη δική τους και των οικογενειών τους.