GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ετοιμάζεστε για τις εξετάσεις; Δείτε το κόλπο για να θυμάστε καλύτερα όσα διαβάζετε!

Λίγες ημέρες πριν μαθητές και φοιτητές μπουν στους ρυθμούς των εξετάσεων το διάβασμα είναι πυρετώδης.


Λίγες ημέρες πριν μαθητές και φοιτητές μπουν στους ρυθμούς των εξετάσεων το διάβασμα είναι πυρετώδης.
Πόσοι όμως έχουν πιάσει τον εαυτό τους παρά το ότι έχουν αφιερώσει πολύ ώρα στη μελέτη, την άλλη μέρα να μην θυμούνται τίποτα;

Τι κάνουν λάθος;
Μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Βατερλώ έδωσε μια απλή τεχνική μάθησης. Αν θέλετε να θυμηθείτε κάτι, διαβάστε το δυνατά. Οι ερευνητές βρήκαν ότι λέγοντας αυτό που διαβάζετε δυνατά βοηθά στον να απορροφηθεί στη μνήμη σας.

Αυτή η μέθοδος βασίζεται σε αυτό που οι ερευνητές ονόμασαν το «αποτέλεσμα της παραγωγής», σημειώνοντας πως το γεγονός ότι πραγματικά παράγετε τις λέξεις που διαβάζετε με τη φωνή σας έχει μεγάλο αντίκτυπο στη μνήμη.

Αν διαβάσετε δυνατά, μπορείτε να λάβετε οπτικά και ακουστικά τις πληροφορίες ταυτόχρονα.

«Η μελέτη αυτή επιβεβαιώνει ότι η μάθηση και η μνήμη επωφελούνται από την ενεργό συμμετοχή», τονίζει ο ψυχολόγος και εκ των συγγραφέων της μελέτης Colin MacLeod. «Όταν προσθέτουμε ένα ενεργό μέτρο ή ένα στοιχείο παραγωγής σε μια λέξη, αυτή η λέξη γίνεται πιο διακριτή στη μακροπρόθεσμη μνήμη και επομένως δύσκολο να ξεχαστεί» εξηγεί.

«Πείτε τις πληροφορίες που θέλετε να θυμηθείτε δυνατά και θα έχετε μεγαλύτερη πιθανότητα να το θυμηθείτε», δήλωσε ο MacLeod «Ναι, είναι τόσο απλό!» λέει και εξηγεί πού το βασίζει.

Η μελέτη του έλεγξε τέσσερις μεθόδους μάθησης γραπτών πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένης της ανάγνωσης σιωπηλά, ακρόασης κάποιου άλλου να διαβάσει, ακούγοντας μια ηχογράφηση από τον εαυτό σας να διαβάζει, ανάγνωση δυνατά σε πραγματικό χρόνο.

Η μέθοδος που κέρδισε ήταν διαβάζοντας δυνατά σε πραγματικό χρόνο, η οποία έδωσε στους συμμετέχοντες μια αύξηση 5% ως 15% στην ταχύτητα απομνημόνευσης και εκμάθησης.