GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καλύτερο σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού προσώπου με βρώμη

Με την πληθώρα των χημικών ουσιών που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα (ρύπανση του αέρα, φυτοφάρμακα στα τρόφιμα μας, χημικά που χρησιμοποιούν...

Με την πληθώρα των χημικών ουσιών που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα (ρύπανση του αέρα, φυτοφάρμακα στα τρόφιμα μας, χημικά που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά, κ.τ.λ) πολλές γυναίκες στρέφονται προς τα φυσικά – σπιτικά προϊόντα, προκειμένου να διατηρήσουν την υγεία τους. Αυτό ισχύει και με τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας. Πολλά καθαριστικά προσώπου ή γαλακτώματα περιέχουν «σκληρά» συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν αντιδράσεις ιδιαίτερα δε όταν εφαρμόζονται σε ευαίσθητες επιδερμίδες. Ένα φυσικό – σπιτικό καθαριστικό προσώπου ή γαλάκτωμα μπορεί να έχει εξίσου καλά αποτελέσματα στην επιδερμίδα του προσώπου σας χωρίς να περιέχει όλα αυτά τα βλαβερά χημικά συστατικά που περιέχουν τα γαλακτώματα καθαρισμού του προσώπου που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Εμείς στο ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα σας παρουσιάζουμε μια από τις καλύτερες συνταγές με βρώμη για να φτιάξετε ένα πολύ καλό σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού του προσώπου σας με υλικά που θα βρείτε στην κουζίνα του σπιτιού σας.
Γιατί η βρώμη είναι πολύ καλή στον καθαρισμό του προσώπου;
Η βρώμη είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά συστατικά για την περιποίηση του δέρματος του προσώπου, ειδικά αν έχετε ευαίσθητο δέρμα ή οποιαδήποτε μορφή δερματίτιδας ή εκζέματος. Τα οφέλη στην επιδερμίδα από τη χρήση της βρώμης προέρχονται από ενώσεις που περιέχει η βρώμη που ονομάζονται avenanthramides. Σύμφωνα με μια μελέτη οι ουσίες αυτές «καταπραΰνουν» και «ανακουφίζουν» διάφορους τύπους ερεθισμού του δέρματος και φλεγμονές. Σε μια άλλη μελέτη αναφέρεται ότι το πλιγούρι βρώμης περιέχει επίσης κάποιες άλλες χημικές ουσίες που ονομάζονται «σαπωνίνες», οι οποίες είναι υπεύθυνες για τις μοναδικές ιδιότητες που έχει η βρώμη όσον αφορά τον καθαρισμό του προσώπου. Για το λόγο αυτό, η βρώμη μπορεί να μετατραπεί σε ένα φανταστικό γαλάκτωμα καθαρισμού του προσώπου το οποίο θα μπορεί να καθαρίζει σε βάθος όλες τις ακαθαρσίες της επιδερμίδας και να απομακρύνει την «περιττή» λιπαρότητα.

Κάνοντας ένα σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού του προσώπου με βρώμη
Κατ’ αρχήν βεβαιωθείτε ότι έχετε τον σωστό τύπο από πλιγούρι βρώμης, δηλαδή τις κλασσικές «νυφάδες» όπως πωλούνταν από παλιά. Αν χρησιμοποιήσετε άλλου τύπου βρώμης μπορεί να έχει υποστεί χημική επεξεργασία με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί πολλά από τα πολύ χρήσιμα θρεπτικά συστατικά που περιλαμβάνει η βρώμη για την επιδερμίδα σας όπως επίσης μπορεί να έχουν καταστραφεί ορισμένα συστατικά τα οποία βοηθούν στον βαθύ καθαρισμό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλιγούρι βρώμης, όπως είναι, (σε μορφή νιφάδων), ή μπορείτε να το αλέσετε μέχρι να φτιάξετε το δικό σας τρίμμα.

Οφέλη από τη χρήση βρώμης ως γαλάκτωμα καθαρισμού του προσώπου
Το όφελος του γαλακτώματος καθαρισμού του προσώπου από βρώμη είναι ότι ενεργεί επίσης ως ένα απολεπιστικό (scrub), βοηθώντας στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Επίσης περιέχει διάφορα θρεπτικά συστατικά που απορροφούνται εύκολα από το δέρμα σας με αποτέλεσμα να απαλύνει το ερεθισμένο δέρμα γρήγορα και να καταπολεμάει τις φλεγμονές. Η βρώμη μπορεί να γίνει ένα πάρα πολύ καλό καθαριστικό προσώπου που καθαρίζει σε βάθος τις «βρομιές» και την λιπαρότητα.