GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Το Βιογραφικό του υποψήφιου βουλευτή Ξάνθης με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Σαλτούρου

Ο Δημήτρης Σαλτούρος είναι δικηγόρος Ξάνθης. Γεννήθηκε το 1972 στο Κιλκίς. Είναι γιος της Δώρας Συμπιλίδου – φιλολόγου και επί πολλά έ...


Ο Δημήτρης Σαλτούρος είναι δικηγόρος Ξάνθης. Γεννήθηκε το 1972 στο Κιλκίς. Είναι γιος της Δώρας Συμπιλίδου – φιλολόγου και επί πολλά έτη Διευθύντριας του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης η οποία έχει διατελέσει επί οχτώ έτη νομαρχιακή σύμβουλος Ξάνθης με το συνδυασμό του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη – και του Παναγιώτη Σαλτούρου, δικηγόρου και πρώην Νομάρχη Ξάνθης καθώς και πρώην Περιφερειάρχη Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Μεγάλωσε στην Ξάνθη και αφού τελείωσε τις νομικές σπουδές του στην Αγγλία (LLB Bachelor of Law Degree, University of Durham, UK) όπου απέκτησε επίσης Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (LLM Master in Laws in International Banking and Finance, University of London, Queen Mary College, UK.) πριν επιστρέψει στην Ξάνθη όπου ζει και εργάζεται μέχρι και σήμερα, εργάσθηκε σε επιφανή δικηγορικά γραφεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο Ειρήνη Καλαφάτη η οποία υπηρετεί στο νομό της Ξάνθης και έχουν δύο κόρες, τη Μαρία και τη Θεοδώρα, δεκατριών και δέκα ετών αντίστοιχα.

Το 2010 εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος της πλειοψηφίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με το συνδυασμό Κοινωνική Συμμαχία, λαμβάνοντας την πρώτη θέση σε ψήφους στην Ξάνθη μεταξύ των συνυποψηφίων του.

Το 2012 εξελέγη βουλευτής Ξάνθης με το ΠΑΣΟΚ. Κατά την κοινοβουλευτική αυτή περίοδο, διετέλεσε μεταξύ άλλων Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Μέλος της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, της Διαρκούς επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής κ.α.

Επίσης υπήρξε ειδικός αγορητής σε πλήθος σχεδίων νόμων ενώ διετέλεσε αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα κατέρχεται υποψήφιος βουλευτής στο νομό Ξάνθης με την Παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, αφού ήδη από το 2016 έχει δηλώσει ανοιχτά τη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το πρόγραμμά του.