GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Έφτασε η στιγμή η Ξάνθη να αποκτήσει και δεύτερο γηροκομείο

Με τη φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης…


Με τη φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης…

-Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους, ώστε η Μονάδα Ανοιχτής Φροντίδας Ηλικιωμένων της Μητροπόλεως να εξελιχθεί σε Δομή εικοσιτετραώρου βάσεως

-Απαιτούνται τουλάχιστον είκοσι με εικοσιπέντε ενδιαφερόμενοι
Έφτασε η στιγμή, μετά από τρία χρόνια λειτουργίας, η Μονάδα Ανοιχτής Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης να εξελιχθεί σε Δομή φιλοξενίας επί εικοσιτετραώρου βάσεως, όπως, άλλωστε, ήταν και ο αρχικός σκοπός της δημιουργίας της, όπως σημειώνει, μέσα από την εφημερίδα μας, ο Μητροπολίτης Ξάνθης.


Ήδη, όπως έχει γίνει γνωστό τις τελευταίες δύο ημέρες, έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τους ενδιαφερόμενους. Να σημειωθεί, δε, πως για να γίνει αυτή η εξέλιξη, θα πρέπει ο αριθμός των ενδιαφερομένων να φτάνει τουλάχιστον τους είκοσι με είκοσι πέντε, ώστε, δηλαδή, να μπορεί να λειτουργήσει ή μία από τις δύο μονάδες της δομής.


Όπως αναφέρει, για το θέμα, ο Μητροπολίτης Ξάνθης, από τους πρώτους που έσπευσαν να υποβάλλουν αίτηση είναι κάποιοι από τους περιθαλπόμενους ηλικιωμένους που διαμένουν εντός της Μονάδας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αφού σε αυτή τη φάση λειτουργεί ακόμη μέχρι και τις απογευματινές ώρες, προσφέροντας φροντίδα, ιατρική και νοσηλευτική, φαγητό καθώς και πληθώρα δημιουργικών δραστηριοτήτων στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι μεταφέρονται στο τέλος της ημέρας με πούλμαν στα σπίτια τους. Επειδή, όμως, κάποιοι από αυτούς, όπως συνεχίζει ο Μητροπολίτης, με το που επιστρέφουν στο σπίτι τους, μένουν εντελώς μόνοι τους και ήδη έχουν εκφράσει την επιθυμία να μένουν επί εικοσιτετραώρου βάσεως στη Μονάδα, χωρίς να είναι απαραίτητη η μεταφορά τους στο σπίτι στο τέλος της ημέρας, αποφασίστηκε από την Μητρόπολη Ξάνθης, ότι έφτασε η ώρα η Μονάδα από Ανοιχτής Φροντίδας που είναι σήμερα, να εξελιχθεί σε κανονικό γηροκομείο, όπου θα φιλοξενούνται μόνιμα κάποιοι τρόφιμοι, χωρίς να χρειάζεται η καθημερινή μετακίνησή τους προς και από την Μονάδα.

Όπως είναι επόμενο, πέρα από το γεγονός, ότι απαιτείται συγκεκριμένος αριθμός ενδιαφερομένων, είκοσι με εικοσιπέντε, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, θα απαιτηθεί παράλληλα πρόσληψη μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού για τις ανάγκες λειτουργίας μιας τέτοιας δομής. Τα λειτουργικά έξοδα θα τριπλασιαστούν, που σημαίνει ότι η Μητρόπολη Ξάνθης δεν θα μπορεί να τις καλύψει με δικούς της πόρους, αλλά θα απαιτηθούν οι αντίστοιχες προσφορές, όπως, δηλαδή, γίνεται στα γηροκομεία.

Τώρα, σε ότι αφορά τα κριτήρια, βάσει των οποίων θα γίνει η επιλογή των πρώτων τροφίμων, που θα μένουν επί εικοσιτετραώρου βάσεως στη Μονάδα, αυτά θα καθοριστούν από την αρμόδια επιτροπή, που έχει δημιουργηθεί γι’ αυτό τον σκοπό και απαρτίζεται από ιατρό, νοσηλευτή, κοινωνικό λειτουργό καθώς και έναν λογιστή, σε περίπου ένα μήνα που θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.