GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δράμα: Μέτρα για την προστασία του φυσικού και δασικού περιβάλλοντος

Την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πεζών και των οχημάτων, από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 06:00 το απόγευμ...


Την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πεζών και των οχημάτων, από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 06:00 το απόγευμα της επομένης ημέρας, κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2019, αποφάσισε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Δράμας Χρήστος Γεωργιτσόπουλος.

Το μέτρο αφορά το Περιαστικό δάσος του Κορυλόβου του Δήμου Δράμας, το Περιαστικό δάσος της Καλλιφύτου του Δήμου Δράμας, το Περιαστικό δάσος Κυργίων Δήμου Δοξάτου, τα Περιαστικά δάση Προσοτσάνης και Περιχώρας του Δήμου Προσοτσάνης.

Το μέτρο θα τίθεται σε ισχύ κάθε φορά που ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδεται από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπει για την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας κατηγορία κινδύνου 4 ( Πολύ Υψηλή ) και 5 ( Κατάσταση Συναγερμού). Το συγκεκριμένο μέτρο θα εφαρμόζεται και σε κάθε άλλη περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο από το Πυροσβεστικό Σώμα με μικρότερη κατηγορία κινδύνου.

Η εφαρμογή του μέτρου έχει ανατεθεί στις Πυροσβεστικές και Αστυνομικές Αρχές Δράμας, με τη συνδρομή του Δήμου Δράμας, του Δήμου Δοξάτου και του Δήμου Προσοτσάνης, καθώς και των εθελοντικών οργανώσεων. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς περιοχές» με απόφαση του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες που επικρατούν σε κάθε περιοχή ευθύνης, σε κάθε περίπτωση, αποσκοπεί στην προστασία του φυσικού και δασικού περιβάλλοντος, αλλά και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής.