GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Μητσοτάκης: Αν δεν υπάρχει ισχυρή εντολή και αυτοδυναμία, ξανά εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο Η ΝΔ θα φέρει στη Βουλή αλλαγή του εκλογικού νόμου, τόνισε

Αν δεν υπάρχει ισχυρή εντολή και αυτοδυναμία, τότε αυτό σημαίνει ότι θα ξαναπάμε σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο και με απλή αναλογική...


Αν δεν υπάρχει ισχυρή εντολή και αυτοδυναμία, τότε αυτό σημαίνει ότι θα ξαναπάμε σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο και με απλή αναλογική, επισήμανε ο Κ. Μητσοτάκης, στη συνέντευξή στον ρ/σ Θέμα 104,6. Άρα, τότε θα έπρεπε να συνεργαστεί το πρώτο με το δεύτερο κόμμα. Δεν νομίζω ότι οι πολίτες θέλουν αυτό, εκτίμησε και πρόσθεσε πως δεν μπορεί η ΝΔ να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη ισχυρής εντολής «για να αποφύγουμε τις περιπέτειες. Εάν δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση τότε η χώρα θα οδηγηθεί νομοτελειακά σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο με απλή αναλογική που σημαίνει εκ των πραγμάτων ότι η μόνη κυβέρνηση που θα μπορεί να σχηματιστεί είναι μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι εκλογές θα γίνουν κατακαλόκαιρο, με τα εθνικά θέματα ανοιχτά».

Στο σημείο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η ΝΔ θα φέρει στη Βουλή αλλαγή του εκλογικού νόμου με ένα νέο σύστημα που δεν θα δίνει μπόνους 50 εδρών στο πρώτο κόμμα. Τόνισε πως στόχος του θα είναι οι 200 ψήφοι για να αποφευχθούν στο μέλλον ενδιάμεσες εκλογές με απλή αναλογική.

Είπε πως η συνταγματική αναθεώρηση θα προχωρήσει γρήγορα, πως υπάρχουν ορισμένα άρθρα που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν ενδιαφέρουν τη ΝΔ, τα οποία θα προσπεραστούν.

«Απρόβλεπτος ο Ερντογάν»
«Απρόβλεπτο» χαρακτήρισε τον Ταγίπ Ερντογάν ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε πως με όσα κάνει στην κυπριακή ΑΟΖ θα πρέπει η ΕΕ να λάβει στοχευμένες κυρώσεις. Ωστόσο, όπως είπε, θα επιδιώξει διάλογο και συνεννόηση με τον κ. Ερντογάν, εάν το επιθυμεί και ο ίδιος. Υπογράμμισε, ακόμα, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει η Τουρκία τίποτα στην ελληνική ΑΟΖ.

Σε σχετική ερώτηση, ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι αν κρίνουμε ότι υπάρχουν κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων που πρέπει να μπλοκάρουμε θα το κάνουμε.

Αναφερόμενος στη λειτουργία της κυβέρνησης, σημείωσε ότι το υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει στο Μαξίμου και όχι στη Βουλή, ως ένδειξη σεβασμού στη διάκριση των εξουσιών, ενώ τόνισε πως θα συμμετέχουν μόνον οι υπουργοί και ένας αναπληρωτής υπουργός.

Χαρακτήρισε «χυδαία επίθεση από εφημερίδα που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία» τα σχόλια ότι η σύζυγός του εκπροσώπησε τη ΝΔ στην ενθρόνιση του αρχιεπισκόπου Αμερικής. Είχε προσωπική πρόσκληση και ήταν μαζί με την κόρη μου, δεν εκπροσώπησε κανέναν παρά μόνο τον εαυτό της, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον ρ/σ Θέμα 104,6.