GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Επίτιμος Διδάκτορας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ο Καθηγητής Σωκράτης Κάτσικας του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

Ο Σωκράτης K. Κάτσικας, Καθηγητής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, αναγορεύθηκε στις 29 Μαΐου 2019 Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος ...


Ο Σωκράτης K. Κάτσικας, Καθηγητής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, αναγορεύθηκε στις 29 Μαΐου 2019 Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η τελετή αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε στην Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων στην Ξάνθη και την προσφώνησαν ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.), Αναπληρωτής Καθηγητής Φώτιος Μάρης, ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Καθηγητής Χρήστος Καραγιάννης, και ο Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Καθηγητής Αντώνιος Γαστεράτος. Την επιστημονική συμβολή και συνεισφορά του τιμώμενου Καθηγητή Σ. Κάτσικα παρουσίασε ο Θωμάς Φωτιάδης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης. Ακολούθησε η αναγόρευση του τιμωμένου με την ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από τον Πρόεδρο του Τμήματος και η περιένδυσή του με την τήβεννο της Πολυτεχνικής Σχολής του Δ.Π.Θ.

Ο Καθηγητής Σωκράτης Κάτσικας, ευχαριστώντας θερμά το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για την τιμητική αυτή διάκριση και αναγνώριση του επιστημονικού του έργου και της προσφοράς του στο ακαδημαϊκό γίγνεσθαι, έκλεισε την εκδήλωση με την ομιλία του «Ασφάλεια και Ιδιωτικότητα στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση», στην οποία ανέπτυξε τις προκλήσεις και τους νέους κυβερνο-κινδύνους που προκύπτουν, αλλά και τις τρέχουσες πρακτικές αντιμετώπισής τους.

Ο Σωκράτης Κ. Κάτσικας είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών, κάτοχος MSc in Electrical & Computer Engineering του University of Massachusetts at Amherst, και Δρ Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Από την 1η Φεβρουαρίου 2018 είναι Καθηγητής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Διετέλεσε Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Norwegian University of Science and Technology, Πρύτανης και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέλος της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, Προέδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας και του Συμβουλίου Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης της Ελλάδας, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, της Εκτελεστικής Γραμματείας και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού, μέλος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων της Ελληνικής Κυβέρνησης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις περιοχές της ασφάλειας πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων και των εφαρμογών της θεωρίας εκτίμησης. Είναι (συν)-συγγραφέας περισσότερων από 230 επιστημονικών εργασιών και έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 60 χρηματοδοτούμενα διεθνή και εθνικά ερευνητικά & αναπτυξιακά έργα. Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας σε πολλά επιστημονικά περιοδικά, έχει (συν)-συγγράψει ή επιμεληθεί την έκδοση 33 βιβλίων και διετέλεσε πρόεδρος ή μέλος της επιτροπής προγράμματος σε περισσότερα από 500 διεθνή επιστημονικά συνέδρια.