GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Στις 7 Ιουλίου οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν η χώρα θα προχωρήσει μπροστά»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κάλεσε τους Έλληνες στις εκλογές της 7ης Ιουλίου να βάλουν την οριστική υπογραφή τους για την αναγένν...


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κάλεσε τους Έλληνες στις εκλογές της 7ης Ιουλίου να βάλουν την οριστική υπογραφή τους για την αναγέννηση της χώρας

Παρουσίασε το αναπτυξιακό του σχέδιο για τη Μακεδονία και τη Θράκη
«Η νέα παράκτια χάραξη της σιδηροδρομικής Εγνατίας στο τμήμα Θεσσαλονίκη-Καβάλα-Ξάνθη, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα ως προς την ολοκλήρωση του σιδηροδρομικού δικτύου»

«Στην κτηνοτροφία αποτελεί στόχο μου να ιδρύσουμε ένα «Κέντρο Ανάπτυξης Γενετικών Πόρων» με έδρα του την Ξάνθη»


Το αναπτυξιακό του σχέδιο για τη Μακεδονία και τη Θράκη που όπως εκτιμά θα αυξήσει το περιφερειακό ΑΕΠ κατά 6-8 δις ευρώ και θα δημιουργήσει, σε ετήσια βάση, πάνω από 30.000 νέες θέσεις εργασίας, ανέπτυξε το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του έβδομου Export Summit που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΒΕ). Παράλληλα περιέγραψε τα τέσσερα βασικά σημεία για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα ενώ έστειλε και μήνυμα ενόψει των εθνικών εκλογών τονίζοντας πως το διακύβευμα είναι «νέες περιπέτειες ή ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκλεισε με την ομιλία του τις εργασίες του συνεδρίου του ΣΕΒΕ που είχε ως θέμα τη θαλάσσια οικονομία. Έφτασε στο ξενοδοχείο Porto Palace, λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα όπου τον υποδέχθηκαν στελέχη του κόμματος, βουλευτές, υποψήφιοι βουλευτές και υποστηρικτές. Ξεκίνησε την ομιλία του σημείωσε ότι σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ η Ν.Δ μιλά συγκρατημένα γιατί σύντομα θα κληθεί να εφαρμόσει όσα προτείνει και στο πλαίσιο αυτό περιέγραψε το όραμά του για την Ελλάδα του αύριο. «Κλειδί» του σχεδίου μας είναι η ανάπτυξη που θα έρθει από τις επενδύσεις και τις εξαγωγές, τόνισε και αναφέρθηκε σε τέσσερα σημεία ως προς το πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό:

-Πρώτον, με μείωση των φόρων, ώστε να υπάρξουν κίνητρα για να επενδυθούν ξένα, αλλά και ελληνικά κεφάλαια στη χώρα.

-Δεύτερον, με την απελευθέρωση από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Τα γραφειοκρατικά τείχη θα σαρωθούν, τόνισε εμφατικά.
-Τρίτον, το κράτος παύει να είναι αντίπαλος της ανάπτυξης.
-Τέταρτον, με αποκατάσταση της ρευστότητας, που θα φέρει και την εμπιστοσύνη

Είπε ακόμη ότι η εργατική νομοθεσία θα τηρείται παντού και θα ελέγχεται απολύτως. Και οι επιχειρήσεις θα ενθαρρυνθούν να δίνουν πρόσθετες παροχές σε όσους στηρίζουν την πρόοδό τους.

Το σχέδιο για τη Β. Ελλάδα
Σε ότι αφορά το αναπτυξιακό σχέδιο για την Μακεδονία, ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε από τις υποδομές. «Σπάμε την απομόνωση των πόλεων που δεν είναι συνδεδεμένες με το κεντρικό δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων», τόνισε σημειώνοντας ότι μπαίνει σε πρώτη προτεραιότητα η ολοκλήρωση των οδικών δικτύων που ενώνουν τη Δράμα με την Εγνατία, την Πτολεμαΐδα με τη Φλώρινα και τα Γιαννιτσά και την Έδεσσα με τη Θεσσαλονίκη και τα σύνορα.

Συνεχάρη τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα για την επανεκλογή του και τόνισε ότι μαζί του «θα προχωρήσουμε την αδειοδότηση και χρηματοδότηση για την ανάπλαση, ενοποίηση και αξιοποίηση του παραθαλάσσιου μετώπου της Θεσσαλονίκης». Είπε ακόμη ότι στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι υποδομές απορριμμάτων στην Κεντρική Μακεδονία. Αλλά και να αλλάξει ο ηλεκτροφωτισμός σε όλο το εθνικό και περιφερειακό δίκτυο. Μίλησε ακόμη για τα ΣΔΙΤ τα οποία θα προχωρήσουν για να γίνουν 25 νέα σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία, για τη σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με την εθνική οδό, που θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις και τις εξαγωγές αλλά και για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου Μουδανιά-Νικήτη που εξυπηρετεί το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής.

Αναφορικά με την σιδηροδρομική Εγνατία είπε ότι ξεκινά η επέκταση προς Ανατολάς με νέα παράκτια πεδινή χάραξη στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Καβάλα- Ξάνθη. Και στόχο να συνδεθεί με το αναβαθμισμένο υπόλοιπο δίκτυο μέχρι τα σύνορα. Αναφορά έκανε και στα διεθνή πρότζεκτς που αφορούν το φυσικό αέριο. Το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ν.Δ περιλαμβάνει ακόμη την αποτελεσματική εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, κυρίως της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη.

Ανάδειξη του brand «Μακεδονία» και Δρόμοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο Μακεδονικό ζήτημα και στην ανάδειξη του brand «Μακεδονία» που στόχος είναι να δηλώνει όχι μόνο έναν τόπο με ξεχωριστή ιστορία και πολιτισμό αλλά και την παραγωγή υψηλής ποιότητας -διεθνώς εμπορεύσιμων- γεωργικών και βιομηχανικών προϊόντων. Αυτό, όπως τόνισε θα γίνει με διεθνή εκστρατεία που όπως έχει προαναγγείλει θα αφορά την ανάδειξη σε ολόκληρο τον κόσμο της πραγματικής Μακεδονίας, της αληθινής Μακεδονίας, της αυθεντικής Μακεδονίας. Με δράσεις όπως εκθέσεις μακεδονικών αρχαιοτήτων στο εξωτερικό, διοργάνωση διεθνών συνεδρίων, ηλεκτρονικές καμπάνιες, αφιερώματα στον Διεθνή Τύπο. Είπε ότι η προσπάθεια δεν είναι μόνο επικοινωνιακή αλλά θα περιλαμβάνει και πρωτοβουλίες που θα αφορούν τον αγροδιατροφικό τομέα (προώθηση προϊόντων ΠΟΠ και προϊόντων που μεταποιούνται και τυποποιούνται στην περιοχή, ειδική σήμανση για τα μακεδονικά προϊόντα) και την κτηνοτροφία (στόχος του να ιδρυθεί «Κέντρο Ανάπτυξης Γενετικών Πόρων» με έδρα του την Ξάνθη). Είπε επίσης ότι στον αγροδιατροφικό τομέα εφαρμόζεται ένα οριζόντιο επιχειρησιακό πρόγραμμα στήριξης των μικρομεσαίων αγροτικών επιχειρήσεων, με φόρο μόλις 10% σε συνεργατικά σχήματα της αγροδιατροφικής αλυσίδας. Παράλληλα έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για τις παράνομες ελληνοποιήσεις που πλήττουν τους κτηνοτρόφους της Β. Ελλάδας, όπως τόνισε. «Η Ελλάδα έχει σύνορα και θαλάσσια και χερσαία. Και τα σύνορα πρέπει να φυλάσσονται. Όχι μόνο σε σχέση με την παράνομη μετανάστευση. Αλλά και σε σχέση με την ανεξέλεγκτη είσοδο ξένων προϊόντων που βαφτίζονται ελληνικά. Για να σταματήσει το γάλα και το κρέας να αλλάζουν εθνικότητα», υπογράμμισε. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στους «Δρόμους του Μεγάλου Αλεξάνδρου», ένα φιλόδοξο, όπως τόνισε σχέδιο, της επόμενης κυβέρνησης που ενσωματώνει τα προϊόντα της Μακεδονίας και της Θράκης μας με τις φυσικές ομορφιές και τα πολιτιστικά τους μνημεία. «Στόχος το brand «Μακεδονία» να γίνει πόλος έλξης επενδυτών, επισκεπτών και καταναλωτών. Να αποτελέσει κινητήριο μοχλό της εξωστρέφειας ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας. Στην καρδιά του νέου μας σχεδίου από πλευράς πολιτισμικών μνημείων είναι το τρίγωνο Βεργίνα, Πέλλα, Αμφίπολη», τόνισε. Μίλησε ειδικότερα για ενέργειες ανάδειξης του νέου μουσείου της Βεργίνας αλλά και της Πέλλας, «με ενοποίηση αρχαιολογικού χώρου και νέου μουσείο» καθώς και για την Αμφίπολη, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι εργασίες του μοναδικού μνημείου. «Είναι λυπηρό ότι 4 χρόνια έχουν γίνει ελάχιστες εργασίες», τόνισε. Ένα ακόμη brand name της περιοχής «το οποίο είναι παγκόσμιας εμβέλειας, είναι και ο Όλυμπος και στόχος είναι να το προβάλλουμε διεθνώς και να το προετοιμάσουμε για να δεχθεί τον κόσμο», τόνισε ακόμη.

Για τη Θεσσαλονίκη
Σε ότι αφορά τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στα πανεπιστήμια, στο λιμάνι, στη Ζώνη Καινοτομίας και στην αναβάθμιση της ΔΕΘ «η οποία χρειάζεται στρατηγικό επενδυτή». Ειδικότερα, συνεχάρη τον νέο πρύτανη του ΑΠΘ και τόνισε ότι πρέπει να προσφέρουμε μέσα από τα πανεπιστήμια περισσότερα προπτυχιακά προγράμματα στα αγγλικά. Είπε ακόμη ότι αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα όχι απλά η περαιτέρω ανάπτυξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης αλλά και η ανάπτυξη των λιμανιών της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας.

Βαδίζουμε με αισιοδοξία προς τις εκλογές
Η Ν.Δ βαδίζει με αισιοδοξία προς τις εθνικές κάλπες τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι το κεντρικό διακύβευμα είναι νέες περιπέτειες ή ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα. Προειδοποίησε πάντως ότι ο δρόμος μπροστά μας δεν θα είναι εύκολος. «Είναι σπαρμένος με πολλές νάρκες που αφήνει πίσω της η απερχόμενη κυβέρνηση. Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά για να αφήσουμε πίσω μας τα πέτρινα χρόνια και δεν επιτρέπεται κανείς εφησυχασμός». Όπως είπε, στις 26 Μαΐου οι πολίτες έστειλαν ένα πρώτο μήνυμα. «Έβαλαν όμως την πρώτη μονογραφή για την πολιτική αλλαγή γι’ αυτό στις 7 Ιουλίου ζητώ από τους πολίτες να βάλουν την οριστική υπογραφή τους για την αναγέννηση της χώρας. Χρειάζεται μια ισχυρή εντολή για μια σταθερή κυβέρνηση για να ξημερώσει μια καινούρια μέρα. Δήλωσε κλείνοντας ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση του ελληνικού λαού, ενώ ανακοίνωσε ότι θα ξαναβρεθεί στην Μακεδονία την επόμενη εβδομάδα για οδοιπορικό.