GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΟΑΕΔ: Χρηματοδοτούνται 10.000 νέες δουλειές, τα ποσά της επιδότησης

Συνολικά 10.000 ανέργους 18-66 ετών αφορά ένα νέο πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικ...


Συνολικά 10.000 ανέργους 18-66 ετών αφορά ένα νέο πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, που βάζει σε τροχιά ο ΟΑΕΔ. Οι άνεργοι θα επιδοτούνται με ποσά τα οποία θα φτάνουν έως και 12.000 ευρώ προκειμένου να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια.

Δικαιούχοι του νέου προγράμματος θα είναι άνεργοι 18-66 ετών, οι οποίοι έχουν ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης προσέγγισης και θα προβούν σε έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας από την ημερομηνία δημοσίευσης του προγράμματος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και μετά. Δικαιούχοι είναι επίσης, οι άνεργοι που είχαν προηγούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα και τη διέκοψαν έως τις 31/12/2011. Οι δικαιούχοι εντάσσονται στο πρόγραμμα είτε ως ατομικοί επιχειρηματίες, είτε ως μέλη ΟΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ και Συνεταιρισμού Εργαζομένων, σύμφωνα με πηγή.

Η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 12 μήνες και οι δικαιούχοι δεσμεύονται να κρατήσουν την επιχείρησή τους για 3 μήνες μετά τη λήξη του προγράμματος. Τα ποσά των επιχορηγήσεων καταβάλλονται σε 3 δόσεις και φτάνουν έως και τα 12.000 ευρώ.

Αναλυτικά:
  • Ως 12.000 ευρώ σε ατομικούς επιχειρηματίες ή μέλη εταιρειών με ποσοστό στο εταιρικό κεφάλαιο πάνω από 51%.
  • Ως 9.000 ευρώ σε μέλη εταιρειών που κατέχουν το 1/2 του εταιρικού κεφαλαίου
  • Ως 8.000 ευρώ σε μέλη εταιρειών που κατέχουν το 1/3 του εταιρικού κεφαλαίου.

Τα τρία στάδια της διαδικασίας υπαγωγής στο πρόγραμμα

1. Ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης υπαγωγής του επιχειρηματικού σχεδίου στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr

2. Αξιολόγηση του επιχειρηματικού σχεδίου βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων. Τα προς χρηματοδότηση σχέδια αξιολογούνται κατά τακτά χρονικά διαστήματα από Τριμελή Επιτροπή Αξιολόγησης πρώτον όσον αφορά στην πληρότητα της υποβαλλόμενης αίτησης και δεύτερον τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του επιχειρηματικού σχεδίου. Η βαθμολόγηση των κριτηρίων εξειδικεύεται στη Δημόσια Πρόσκληση.

3. Υπαγωγή στο πρόγραμμα. Η αίτηση- υπεύθυνη δήλωση- επιχειρηματικό σχέδιο για υπαγωγή στο πρόγραμμα υποβάλλεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό πρόγραμμα στην ειδική περιοχή του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ, όπως αναφέρει το Έθνος. Μετά την καταχώριση της αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα, εμφανίζεται ο αριθμός πρωτοκόλλου και η ημερομηνία υποβολής. Μετά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, η επιχείρηση θα πρέπει να είναι έτοιμη να ελεγχθεί από τους ελεγκτές του ΟΑΕΔ και μετά τον θετικό έλεγχο πραγματοποιείται η υπαγωγή στο πρόγραμμα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα σχεδιάστηκε για να προωθήσει τους ανέργους στην επανάληψη επιχειρηματικής πρωτοβουλίας και να ενισχύσει την αυτοαπασχόληση.