GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΝΕΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΕΚ ΟΑΕΔ ΞΑΝΘΗΣ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Στην προκριματική φάση του διαγωνισμού «του προγράμματος του Βρετανικού Συμβουλίου, «Δεξιότητες Ζωής – Διαμορφώνοντας Κοινωνικούς Επιχει...

Στην προκριματική φάση του διαγωνισμού «του προγράμματος του Βρετανικού Συμβουλίου, «Δεξιότητες Ζωής – Διαμορφώνοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες», κατάφερε να προκριθεί η ομάδα του ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ξάνθης με την πρόταση “Xanthia Travel» στις 10 πρώτες πανελληνίως, από άποψη καινοτομίας, δημιουργικότητας και επίτευξης των βασικών στόχων του κοινωνικού επιχειρείν.



Με την προτροπή της Διευθύντριας του ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ξάνθης κ Δημούδη Χρυσούλας, καταρτιζόμενοι της ειδικότητας «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ» του ΙΕΚ ΟΑΕΔ και υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ Κουκουσουλάτου Ράνιας ξεκίνησαν πέρυσι 2018 την υλοποίηση του project Τουριστικός Οδηγός της Ξάνθης “Xanthia TravelGuide”. Φέτος 2019, μετά από συμφωνία της εκπαιδευτικού κ Κουκουσουλάτου και της διευθύντριας κυρίας Δημούδη Χρυσούλας, το «project» που συνεχώς εξελίσσεται, εφαρμόζεται πλέον διατμηματικά, με την εθελοντική εμπλοκή σπουδαστών από διάφορες ειδικότητες που λειτουργούν στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ Ξάνθης. Η εθελοντική ομάδα των σπουδαστών προέρχεται από τις ειδικότητες «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας», «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας Chef» και «Τεχνικός Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής». Στόχος του «project» είναι στα πλαίσια των μαθημάτων Πρακτική Εφαρμογή στην ειδικότητα και Πρακτική Άσκηση, μέσω βιωματικών ασκήσεων, να βρουν εφαρμογή η πλειοψηφία των διδασκόμενων μαθημάτων. Οι πληροφορίες συλλέγονται, ύστερα από αναζητήσεις τόσο στο διαδίκτυο, όσο και από προσωπικές εμπειρίες των σπουδαστών και έρευνες. Αυτές αξιολογούνται με επιτόπιους ελέγχους, υπό την μορφή Outdoor Activities. Σκοπός του project, η προβολή και προώθηση του Τουριστικού Προϊόντος της πόλης μας της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στους αναγνώστες τους, οι σπουδαστές στην Ιστοσελίδα του Τουριστικού τους Οδηγού :
«Σε αυτόν τον Τουριστικό Οδηγό Διακοπών, φιλοδοξούμε να ανακαλύψετε τους θησαυρούς της όμορφης πόλης μας, την πόλη με τα χίλια χρώματα, όπου συναντιούνται η Δύση με την Ανατολή και παντρεύονται με τον πιο γοητευτικό τρόπο πολιτισμοί. Να σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε όλες τις ευκαιρίες που προσφέρει για να ζήσετε μοναδικές και αξέχαστες εμπειρίες διακοπών. Φιλοδοξούμε να γνωρίσετε ξενοδοχεία και εστιατόρια που θα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, να έρθετε πιο κοντά με το ψηφιδωτό της πολυπολιτισμικής ταυτότητας και τις γαστρονομικές ιδιαιτερότητες της περιοχής μας, αλλά και να ανακαλύψετε τις πολυποίκιλες δραστηριότητες που προσφέρονται στην περιοχή, καθώς και τους προτεινόμενους τρόπους μετακίνησης εντός και εκτός της πόλης». Σύμφωνα με την ομάδα των σπουδαστών, το «Xanthia Travel» θα στοχεύει στην αντιμετώπιση κοινωνικο-οικονομικών προβλημάτων της περιοχής της Ξάνθης, όπως:


· Μεγάλοι δείκτες ανεργίας στην περιοχή της Ξάνθης.
· Μεγάλη ανεργία στην ευάλωτη κοινωνική ομάδα των γυναικών, ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές.
· Ανεργία, έλλειψη επαγγελματικής αποκατάστασης και αυτονομίας στην ευάλωτη μειονοτική κοινωνική ομάδα των Πομάκων γυναικών.
· Μικρή διάρκεια (εποχικότητα) τουριστικής κίνησης στην περιοχή της Ξάνθης
· Έλλειψη «τουριστικής διαφημιστικής εικόνας της περιοχής της Ξάνθης»

Η νέα μορφή εναλλακτικού τουρισμού, ο Τουρισμός Εμπειριών όπως τον σχεδίασαν να εφαρμόσουν μέσω του «Xanthia Travel» η ομάδα των σπουδαστών, συνδυάζει όλες τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Στις 14 Μαΐου, στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης στην Αθήνα, όπου θα λάβει χώρα ο τελικός διαγωνισμός του προγράμματος του Βρετανικού Συμβουλίου, «Δεξιότητες Ζωής – Διαμορφώνοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες», η ομάδα των ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ξάνθης, εκπροσωπώντας πάλι την σχολή της, θα κληθεί να διαγωνισθεί, παρουσιάζοντας και υποστηρίζοντας την πρότασή της με ένα σύντομο «pitching» σε κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από ειδικούς στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία Η πενταμελής ομάδα (κρίθηκε αναγκαία ανάμεσα σε πολλούς εθελοντές) των σπουδαστών εθελοντών που συμμετέχει στον διαγωνισμό του Βρετανικού Συμβουλίου στο project “Xanthia Travel» με την εκπαιδευτικό Ράνια Κουκουσολάτου, είναι: Αθηνά Πεντζουρίδου, Χρυσάνθη Παληογιάννη,Χρήστος Καραγιάννης,Ζωή Κόλια,Μαριαλένα Αγγέλου Ευχόμαστε στην ομάδα των εθελοντών σπουδαστών των ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ξάνθης, της κυρίας Χρυσούλας Δημούδη, καλή επιτυχία στον τελικό στην Αθήνα!

Γ.Τ.