GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Από τον θηλασμό στη στερεά τροφή

Ένας από τους πρώτους χρονικά προβληματισμούς των γονιών είναι ο χρόνος και το είδος της στερεάς τροφής που πρέπει να χορηγήσουν στο ...


Ένας από τους πρώτους χρονικά προβληματισμούς των γονιών είναι ο χρόνος και το είδος της στερεάς τροφής που πρέπει να χορηγήσουν στο παιδί τους. Πάμε να δούμε τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε περί του θέματος:
Η πρώτη προϋπόθεση για να αρχίσει το παιδί να καταναλώνει στερεά τροφή είναι να έχει αποκτήσει πλήρη έλεγχο του κεφαλιού του για να μπορεί να στέκεται και να καταπίνει. Αυτό συνήθως συμβαίνει περίπου στους 6 μήνες ζωής.

Αφού κατακτήσει την εν λόγω δεξιότητα, παρατηρήστε τα σημάδια που θα σας δείξουν ότι είναι έτοιμο για το μεγάλο βήμα. Αν, για παράδειγμα, σας παρατηρεί σχολαστικά ή επιδιώκει να παίρνει κάτι από το πιάτο σας, είναι μια ένδειξη ότι μάλλον πλησιάζει η ώρα να του δώσετε στερεά τροφή.

Σε πρώτη φάση, όταν λέμε στερεά τροφή εννοούμε πουρέ φρούτων ή λαχανικών. Από εκεί και πέρα, συμβουλευτείτε τον παιδίατρο για τυχόν άλλες εναλλακτικές που υπάρχουν, αφού κάποιες τροφές μπορεί να είναι κατάλληλες για επόμενο χρονικά στάδιο.

Για κάποιους μήνες, εμπλουτίστε το θηλασμό (ή το τάισμα με γάλα εμπορίου) δίνοντας στο παιδί 2-3 φορές την ημέρα από δυο κουταλιές της σούπας στερεά τροφή. Είναι αυτονόητο ότι αν το παιδί δείχνει σημάδια κορεσμού, θα πρέπει να μειώσετε την ποσότητα.