GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Περιοδεία του Κώστα Κατσιμίγα στην Καβάλα

Σειρά επισκέψεων στην πόλη της Καβάλας πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης, 9 Μαΐου, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας κ...


Σειρά επισκέψεων στην πόλη της Καβάλας πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης, 9 Μαΐου, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Κατσιμίγας.

Πρώτος σταθμός του επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία ήταν το Επιμελητήριο Καβάλας, όπου τον υποδέχτηκε ο πρόεδρός του, Μάρκος Δέμπας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντηλλάγησαν απόψεις για τα μείζονα ζητήματα της τοπικής επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας, καθώς και για τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου μας. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, οι τρόποι στήριξης της μεταποίησης και ιδιαίτερα των μικρών μεταποιητικών επιχειρήσεων που βασίζονται στη σύγχρονη τεχνολογία, οι δυνατότητες ανάπτυξης τουρισμού 12 μήνες το χρόνο, η προώθηση των τοπικών προϊόντων και η ένταξή τους στα μενού των ξενοδοχείων και των καταστημάτων εστίασης της περιοχής μας και η ανάπτυξη συνδυασμένων μεταφορών με την αξιοποίηση των λιμανιών και τη σιδηροδρομική σύνδεση της Νέας Καρβάλης με τους Τοξότητες, παράλληλα με τη σύνδεση της Κομοτηνής με την Ποντοκόβα της Βουλγαρίας.


Η δεύτερη επίσκεψη του Υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ ήταν στο Δημαρχείο Καβάλας, όπου τον υποδέχτηκε η Δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα. Ο κ. Κατσιμίγας ενημερώθηκε για τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο και για τις αγκυλώσεις που ανακύπτουν από το θεσμικό πλαίσιο, ενώ συζήτησε με τη Δήμαρχο για τις δυνατότητες ενίσχυσης της εξωστρέφειας της περιοχής, καταθέτοντας, μεταξύ άλλων, την πρόταση για επανάχρηση των κελυφών του παλαιού νοσοκομείου και των καπναποθηκών. Με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Δημαρχιακό κατάστημα, συνάντησε επίσης δημοτικούς υπαλλήλους και συνομίλησε μαζί τους.

Ακολούθως, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας επισκέφτηκε την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, όπου συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Μαρκόπουλο, καθώς και με πολλά στελέχη και υπαλλήλους των υπηρεσιών, με τους οποίους είχε συνεργαστεί την περίοδο που εκτελούσε καθήκοντα Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας. Από τον κ. Μαρκόπουλο περιγράφηκε ο απολογισμός του έργου της Περιφέρειας στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ενώ συζητήθηκαν οι προοπτικές για το μέλλον της περιοχής, με έμφαση σε ειδικότερα θέματα, όπως οι εξελίξεις γύρω από το την κατασκευή του Φράγματος Μαρμαρά και την αποπεράτωση των λιμένων.

Κατά την περιοδεία του στην πόλη της Καβάλας, ο κ. Κατσιμίγας επισκέφτηκε επίσης τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης, όπου συνομίλησε με το προσωπικό της. Τελευταίος σταθμός του ήταν η ΔΟΥ Καβάλας, όπου συνάντησε τη Διευθύντρια, Φωφώ Παναγιωτοπούλου, και στελέχη της υπηρεσίας.

Τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜΘ συνόδευαν οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Καβάλας Μπάμπης Ευσταθιάδης, Χαράλαμπος Καζαντζίδης, Νίκος Καλογερόπουλος, Βασίλης Καλπάκης, Φώτης Λάζος, Παναγιώτης Νεστορίδης, Αθηνά Παναγιωτίδου, Μελίνα Παναγιώτου και Νίκος Τσουμπάκης.