GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ο Γκρέγκορι Φλέγκερ για την μεταφορά στρατιωτικού υλικού από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Μεταφορά στρατιωτικού υλικού στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με το αμερικάνικο οχηματαγωγικό GREEN RIDGE, στα πλαίσια της μεταφοράς...


Μεταφορά στρατιωτικού υλικού στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με το αμερικάνικο οχηματαγωγικό GREEN RIDGE, στα πλαίσια της μεταφοράς και ΝΑΤΟϊκων ελικοπτέρων, τα οποία θα πάρουν μέρος σε άσκηση που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλγαρία και σε άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης, ξεκίνησε σήμερα το πρωί και θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Παρόν στην έναρξη της αποβίβασης των οχημάτων του στρατού των ΗΠΑ από το πλοίο ήταν ο Γκρέγκορι Φλέγκερ πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος σε δηλώσεις του εξέφρασε την ευχαρίστησή του που βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη και αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με τη διοίκηση του ΟΛΑ αλλά και την 12η Μεραρχία Έβρου, στην διεξαγωγή της όλης επιχείρισης.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην σημασία αλλά και τις δυνατότητες που έχει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για τη χώρα του, να διαδραματίσει ρόλο ασφάλειας αλλά και οικονομικής ανάπτυξης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Χρήστος Δούκας, είπε πως η όλη επιχείρηση της απόβασης του στρατιωτικού υλικού των ΗΠΑ γίνεται με όλους τους κανόνες ασφαλείας.

Επίσης αναφέρθηκε και στην ιδιαίτερη σημασία και το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Ποιός είναι ο Γκρέγκορι Φλέγκερ:
Από το ξεκίνημά του στο υπουργείο Εξωτερικών το 2006 έχει υπηρετήσει στη Ντουσαμπέ (Τατζικιστάν), στη Σαγκάη (Κίνα), στην Υπηρεσία για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Εργασία, καθώς και στο Κϊεβο (Ουκρανία). Προτού ενταχθεί στο διπλωματικό σώμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του προξενείου, είχε υπηρετήσει στο Ειρηνευτικό Σώμα στη Ρωσία (2000-2002).

Ο κ. Φλέγκερ μιλάει ελληνικά και ρωσικά και έχει μελετήσει την ουκρανική και κινεζική γλώσσα. Είναι απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών, Ιστορίας και Πολιτικών Μελετών από το Πανεπιστήμιο Rice καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού στις Ρωσικές και Μετα-Σοβιετικές Σπουδές από το London School of Economics. Ο κ. Φλέγκερ κατάγεται από την πολιτεία του New Jersey και έχει μια κόρη.