GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ο Μητροπολίτης Ελπιδοφόρος

Νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εξελέγη πριν από λίγο ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος παμψηφεί από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατ...


Νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εξελέγη πριν από λίγο ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος παμψηφεί από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι.

Ο Ελπιδοφόρος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Χάλκης, αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Δημήτριου, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του και η οποία έγινε δεκτή από τη Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχε ζητήσει εγγράφως την Πέμπτη από το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο να επιδώσει κατάλογο με πέντε υποψηφίους μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, προς εξέταση από την Ιερά Σύνοδο, πριν τη συνεδρίασή της στο Φανάρι, το Σάββατο.

Ο νέος αρχιεπίσκοπος Αμερικής γεννήθηκε το 1967 στο Μακροχώρι της Κωνσταντινούπολης. Φοίτησε στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή του πανεπιστημίου της Βόννης.

Ο επικεφαλής της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, μια σεβάσμια και σπουδαία μορφή Ιεράρχη, ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος, χρίζεται στα 52 χρόνια ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Ο κ. Ελπιδοφόρος (Λαμπρυνιάδης), ήταν για πολλούς η ιδανικότερη επιλογή, ανήκει στον κύκλο των πλέον έμπιστων ανθρώπων του Οικουμενικού Πατριάρχη, έχει ένα σπάνιο βιογραφικό, ενώ όσοι τον γνωρίζουν επισημαίνουν ότι διαρκίνεται για την οξυδέρκειά του.

Με την ενθρόνισή του η Ομογένεια προσδοκά όχι μόνο να ανοίξει μια νέα σελίδα στην πορεία της ιστορικής ισχυρής αρχιεπισκοπής και τη σχέση της με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και να εμπνεύσει την εμπιστοσύνη των Ελληνοαμερικανών που πάντα προσδοκούν σε μια πνευματική καθοδήγηση που θα συσπειρώσει τις κοινότητες γύρω από τη Μητέρα Εκκλησία.

Ο Μητροπολίτης Προύσσης, μεταξύ άλλων είναι καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, επισκέπτης καθηγητής στην περίφημη Σχολή Τιμίου Σταυρού στην Βοστώνη και καθηγούμενος στην Αγία Τριάδα στην Χάλκη.

Εκείνοι που τον γνωρίζουν καλά, κάνουν λόγο για ένα χαρισματικό Ιεράρχη με υψηλό επικοινωνικακό τάλαντο, σύγχρονο τρόπο αντίληψης των πραγμάτων, καθώς και ιδιαίτερα ευφυή στον τρόπο με τον οποίο επιλέγει να χειρίζεται ζητήματα που άπτονται τόσο του θρησκευτικού όσο και του κοσμικού φάσματος.