GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης, αθώωσε γυναίκα από τον Έβρο που κατηγορούνταν για διακίνηση μεταναστών επειδή τους πούλησε εισιτήρια του ΚΤΕΛ

Στη μαρτυρική κατάθεση ενός αλλοδαπού που παράνομα πέρασε στην χώρα μας, συνελήφθη και θέλησε να ελαφρύνει την δική του θέση σε άλλα δ...


Στη μαρτυρική κατάθεση ενός αλλοδαπού που παράνομα πέρασε στην χώρα μας, συνελήφθη και θέλησε να ελαφρύνει την δική του θέση σε άλλα δικαστήρια που είχε, στηρίχτηκε το σκληρό κατηγορητήριο που βάρυνε για σχεδόν μία οκταετία μία γυναίκα από τον Έβρο, μέχρι την αθώωσή της πριν από μερικές μέρες στην Κομοτηνή.
Τέλη του 2011 η γυναίκα ως ιδιοκτήτρια καφενείου σε παραμεθόριο χωριό στον Έβρο πούλησε νόμιμα εισιτήρια του ΚΤΕΛ, κατόπιν άδειας από το ΚΤΕΛ, σε αλλοδαπούς που θέλησαν να ταξιδέψουν μέχρι την Αλεξανδρούπολη. Οι αλλοδαποί κατείχαν έγγραφα (διαβατήρια κλπ) τα οποία, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ήταν πλαστά, γεγονός φυσικά που δεν θα μπορούσε να γνωρίζει η γυναίκα όταν τους πουλούσε τα εισιτήρια στο κατάστημά της.

Από τη σύλληψη των αλλοδαπών που προμηθεύτηκαν τα εισιτήρια από το εν λόγω κατάστημα, άρχισε η περιπέτεια της γυναίκας. Μία μαρτυρία ενός εκ των συγκατηγορουμένων της στην ίδια υπόθεση ενέπλεξε την γυναίκα, την οποία κατηγόρησε ότι λάμβανε λεφτά από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από μέλη κυκλώματος στην Τουρκία σε τραπεζικό της λογαριασμό για να δίνει τα εισιτήρια. Όμως όταν οι τραπεζικοί της λογαριασμοί άνοιξαν, καμία κίνηση τέτοια δεν διαπιστώθηκε, ούτε φυσικά όλα όσα της καταμαρτυρούσε ο αλλοδαπός. Παρόλα αυτά κατηγορήθηκε για σοβαρά αδικήματα και συγκεκριμένα: 1) διευκόλυνση εισόδου λαθρομεταναστών στην χώρα, 2) ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και 3) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Για υπόθεση πολύ τραβηγμένη, έκανε λόγο ο συνήγορος υπεράσπισής της Παράσχος Παπαδάκης, εγείροντας το ερώτημα πως είναι δυνατόν να κατηγορηθεί η γυναίκα που πουλούσε νόμιμα τα εισιτήρια και όχι οι οδηγοί που τους μετέφεραν στο εσωτερικό της χώρας.

Η υπόθεση τελικά έκλεισε θετικά για την γυναίκα μετά από οκτώ χρόνια που την βάρυνε το παραπάνω κατηγορητήριο. Με δικηγόρο υπεράσπισης τον Παράσχο Παπαδάκη δικηγόρο από την Αλεξανδρούπολη στις 9/5/2019 αθωώθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης στην Κομοτηνή, αφού δεν διαπιστώθηκε κανένα στοιχείο για την ενοχή της. Σήμερα όπως μας λέει ο κος Παπαδάκης και μετά από την περιπέτεια αυτή η γυναίκα δεν ασχολείται πλέον με την πώληση εισιτηρίων του ΚΤΕΛ.

Άλλωστε αντιλαμβάνεται ο καθένας πως μπορείς να βρεθείς κατηγορούμενος αντιμέτωπος με πολύ βαριές ποινές καθείρξεως και στέρηση της ελευθερίας σου.