GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εξέδρα αναπαραγωγής γλαρονιών στο Δέλτα του Έβρου

Καθώς σιγά σιγά η μετανάστευση των πουλιών ολοκληρώνεται, αρκετά ήδη αναπαράγονται ήδη στο Δέλτα Έβρου, ενώ κάποια άλλα ξεκινάνε αυτή ...


Καθώς σιγά σιγά η μετανάστευση των πουλιών ολοκληρώνεται, αρκετά ήδη αναπαράγονται ήδη στο Δέλτα Έβρου, ενώ κάποια άλλα ξεκινάνε αυτή την περίοδο. Ανάμεσα σε αυτά και τα γλαρόνια τα οποία ψάχνουν κατάλληλα σημεία αναπαραγωγής, κυρίως στις αμμονησίδες.

Για να βοηθήσει τα γλαρόνια να βρουν ασφαλή σημεία να κάνουν τις φωλιές τους, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου, με χρηματοδότηση από την οργάνωση Birdwing, κατασκεύασε ξύλινη πλωτή πλατφόρμα και την τοποθέτησε σε κεντρική λιμνοθάλασσα του υγροτόπου.

Πέντε ημέρες αφού τοποθετήθηκε η πλατφόρμα, τα πρώτα γλαρόνια (Ποταμογλάρονα) δοκιμάζουν να κάνουν τις φωλιές τους. Το σημείο βρίσκεται σε απάνεμο μέρος, μακριά από τα κύματα της θάλασσας και ελπίζουμε πως αρκετά ζευγάρια θα επιτύχουν να μεγαλώσουν εκεί την οικογένειά τους.


Οι πλατφόρμες προσελκύουν πολύ εύκολα και γρήγορα τα γλαρόνια και έχουν τοποθετηθεί σε πολλούς υγροτόπους στον κόσμο, αλλά και στην χώρα μας.

Να σημειωθεί πως αυτή είναι άλλη μια σημαντική συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης με τη Birdwing, καθώς στο παρελθόν με χρηματοδότησή της τοποθετήθηκαν εξέδρα αναπαραγωγής πελεκάνων και κουτιά για την προσέλκυση αναπαραγωγής Βραχοκιρκίνεζων και Χαλκοκουρούνων.