GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής του Δ. Ναλμπάντη στη Λέσχη Φρουράς Διδυμοτείχου

«Η προσέγγιση του Χριστού με την λογική οδηγεί στον φόβο και στην απομόνωση ενώ αντίθετα η προσέγγιση με την καρδιά, δηλαδή με πίστη κ...


«Η προσέγγιση του Χριστού με την λογική οδηγεί στον φόβο και στην απομόνωση ενώ αντίθετα η προσέγγιση με την καρδιά, δηλαδή με πίστη και αγάπη, όπως στην περίπτωση των Μυροφόρων, οδηγεί στην γεύση της Αναστάσεως…» τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ερμηνεύοντας τα γεγονότα της Αναστάσεως, με αφορμή την εορτή των Μυροφόρων, και συνέχισε· «Ενώ οι μαθητές εγκλωβισμένοι από την προτεραιότητα των αισθήσεων και της λογικής, φοβισμένοι από τα γεγονότα του Πάθους, «διά τον φόβον των Ιουδαίων», είχαν κρυφτεί, οι Μυροφόρες γυναίκες ξεπερνούν τα δεδομένα της λογικής και με προτεραιότητα την τόλμη, το θάρρος, την πίστη και κατ’ εξοχήν τα αισθήματα της καρδιάς γίνονται οι πρώτοι μάρτυρες της Αναστάσεως του Κυρίου».

Την Κυριακή των Μυροφόρων, 12 του μηνός Μαΐου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου στο Θούριο Ορεστιάδος, παρουσία του Βουλευτού Έβρου Αναστασίου Δημοσχάκη, του Δημάρχου Ορεστιάδος Βασιλείου Μαυρίδη και πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του εν αποστρατεία αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνου Τσαγκανά.
Περί την μεσημβρία ο Σεβασμιώτατος, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Διοικητού της XVI Μεραρχίας, Στρατηγού Αγγέλου Ιλαρίδη, τέλεσε τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής του διεθνούς φήμης και καταξιωμένου τέκνου του Διδυμοτείχου Δημητρίου Ναλμπάντη, με θέμα· «Το εθνικό μας σύμβολο», η οποία φιλοξενείται στην Λέσχη Φρουράς Διδυμοτείχου.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Γλυκερίας του μικρού και παραμεθορίου οικισμού Αβδέλλας, και ευλόγησε τους άρτους.