GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Περιοδεία του Κώστα Κατσιμίγα στην Π.Ε. Ξάνθης

Με εθιμοτυπικές επισκέψεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην Διεύθυνση Αστυνομίας, ξεκίνησε την περιοδεία του στην Ξάνθη, την Τετάρτ...


Με εθιμοτυπικές επισκέψεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην Διεύθυνση Αστυνομίας, ξεκίνησε την περιοδεία του στην Ξάνθη, την Τετάρτη 15 Μαΐου, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Κατσιμίγας. Συνοδευόμενος από τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους Ξάνθης Λία Δαμιανάκη, Τάσο Καραδέδο, Γιώργο Καρακασίδη, Μαρία Μπατζακίδου, Βαλεντίνα Μπεζιάτ, Αλέβ Μποζατζή και Κώστα Παμπουκίδη, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας επισκέφτηκε επίσης τον Σύλλογο Τριτέκνων και τη μονάδα επεξεργασίας αγροτικών φυτικών προϊόντων «Αγροθράκη – Σταυρακάρας».

Κατά την επίσκεψή τους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο κ. Κατσιμίγας και οι συνεργάτες του είχαν συνάντηση με τον Διοικητή, Κωνσταντίνο Δαδούδη, και με στελέχη της υπηρεσίας, με τους οποίους συζήτησαν σε πολύ καλό κλίμα, επί μία και πλέον ώρα, για τα υφιστάμενα προβλήματα και τις δυνατότητες συνδρομής της περιφερειακής διοίκησης. Τα προβλήματα που καταγράφηκαν, αφορούν κυρίως την έλλειψη προσωπικού και στην ελλιπή ανανέωση του τροχαίου υλικού. Ένα σημαντικό ζήτημα που τέθηκε επίσης επί τάπητος, ήταν η ανάγκη συντήρησης του κτιρίου όπου στεγάζεται η υπηρεσία, ένα κτίριο το οποίο μετράει 38 χρόνια ζωής και πλέον είναι επιτακτικό να γίνουν εργασίες αλλαγής των εγκαταστάσεων, κυρίως των υδραυλικών. Τη συζήτηση απασχόλησαν έντονα και θέματα που αφορούν στη δασοπροστασία και στην προσπελασιμότητα στον ορεινό όγκο. Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας διαβεβαίωσε ότι, όπου η Περιφέρεια διαθέτει ρόλο και αρμοδιότητες, θα είναι αρωγός στο έργο και στην κάλυψη των αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης, ο κ. Κατσιμίγας έγινε δεκτός από τον Αστυνομικό Διευθυντή Χρήστο Σταμπουλή, με τον οποίο διατηρεί μακρόχρονη γνωριμία και φιλία. Ο κ. Σταμπουλής παρουσίασε και ανέλυσε τις δράσεις των αστυνομικών υπηρεσιών, δηλώνοντας ικανοποιημένος για το επίπεδο της πάταξης της εγκληματικότητας στην περιοχή, ενώ ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης δήλωσε την πρόθεσή να συνδράμει ουσιαστικά τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. στην Περιφέρειά μας, αξιοποιώντας τα ευρωπαϊκά προγράμματα για την προμήθεια εξοπλισμού και οχημάτων, που θα καλύπτουν επαρκώς τις ανάγκες τους και θα εξυπηρετούν την αποτελεσματικότερη προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Ενδιαφέρουσα συζήτηση είχαν ο επικεφαλής και τα μέλη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας με τον πρόεδρο του Συλλόγου Τριτέκνων, Αθανάσιο Γανίδη, και τη γραμματέα, Αθανασία Τσακαλάκη. Εκ μέρους του Συλλόγου ετέθησαν τα ζητήματα της μόνιμης στέγασής του και της στήριξης των μελών του από την Περιφέρεια με τη διάθεση φρούτων και άλλων προϊόντων, που μολονότι προβλέπονται σχετικές διαδικασίες, εντούτοις καρκινοβατούν εξαιτίας του δαιδαλώδους θεσμικού πλαισίου. Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ, αφού περιέγραψε αναλυτικά το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Περιφέρειας και τις δυνατότητες που έχει για άσκηση ουσιαστικής προνοιακής πολιτικής, εξήγησε ότι βασικό εργαλείο προς αυτήν την κατεύθυνση είναι αποκλειστικά η χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα και, χωρίς να μοιράσει ψεύτικες υποσχέσεις, δεσμεύτηκε να καταβάλει προσπάθειες ώστε οι προνοιακές δομές και οι δομές προστασίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων να λάβουν μόνιμη και όχι ευκαιριακή μορφή.

Στον τελευταίο σταθμό της περιοδείας του, στην μονάδα «Αγροθράκη», ο κ. Κατσιμίγας και τα μέλη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας έτυχαν θερμής φιλοξενίας και είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις, γύρω από ζητήματα του πρωτογενούς τομέα και της επιχειρηματικότητας, με τον διευθύνοντα την επιχείρηση, Παναγιώτη Σταυρακάρα, αλλά και με κτηνοτρόφους της περιοχής. Η επιχείρηση «Αγροθράκη» είναι μια υγιής επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα της μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων. Ειδικότερα, λειτουργεί ως ξηραντήριο και διενεργεί πρωτογενή κατεργασία των προϊόντων, ενώ παράγει και φυράματα. Πρόκειται για έναν τομέα όπου από τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜΘ δίνεται μεγάλη βαρύτητα και, όπως έχει διαμηνύσει επανειλημμένα, θα τύχει της αμέριστης στήριξής του.