GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εκδήλωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης για την ημέρα μουσείων

Οργώνεις το χωράφι σου, σκάβεις για αγροτική ή άλλη εργασία, περπατάς στο βουνό, μαζεύεις σπαράγγια ή μανιτάρια, χαλαρώνεις στην παραλ...


Οργώνεις το χωράφι σου, σκάβεις για αγροτική ή άλλη εργασία, περπατάς στο βουνό, μαζεύεις σπαράγγια ή μανιτάρια, χαλαρώνεις στην παραλία. Βλέπεις κάποιο αντικείμενο που το αναγνωρίζεις ως «αρχαίο». Από τις ποικίλες επιλογές που έχεις, προτιμάς τη σωστή: να το παραδώσεις στο αρχαιολογικό μουσείο της περιοχής σου.

Σε αυτή την περίπτωση εμπλουτίζεις τη συλλογή του μουσείου, συντελείς στην πρόοδο της επιστημονικής έρευνας, στη διάσωση των αρχαίων και στην προστασία της αρχαιολογικής κληρονομιάς. Βάζεις τη δική σου ψηφίδα στην κατανόηση του παρελθόντος.


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συμβολή όλων εκείνων που έχουν παραδώσει αρχαία, θεώρησε ότι η Διεθνής Ημέρα των Μουσείων είναι η πλέον κατάλληλη για να τους τιμήσει, παρουσιάζοντας το αποτέλεσμα της απόφασής τους.

Οργανώνει λοιπόν εκδήλωση με θέμα:
«Παραδίδοντας …. μαθήματα Πολιτισμού»

Θα παρουσιαστούν μέσα από διαλέξεις της Κ. Καλλιντζή και της Κ. Χατζηπροκοπίου αρχαία που έχουν παραδοθεί στο μουσείο Αβδήρων. Στο τέλος μπορούμε να ακούσουμε και ιστορίες πολιτών που παρέδωσαν αρχαία, υπαλλήλων της Εφορείας που συντέλεσαν στη διαδικασία και αρχαιολόγων που τα παρέλαβαν. Θα ακολουθήσει γνωριμία με τα αρχαία που βρίσκονται στην έκθεση και μικρή δεξίωση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 18 Μαΐου, στις 20.00.

Σας προσκαλούμε να την παρακολουθήσετε. Είσοδος ελεύθερη.
Τηλέφωνα συνεννόησης καθημερινά: 25410-51003, 25410-51783.
e-mail: efaxan@culture.gr

Η Προϊσταμένη
της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης

Κωνσταντίνα Καλλιντζή
Αρχαιολόγος με βαθμό Α΄