GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Εξιχνιάσθηκαν υποθέσεις που σχετίζονται με προσπάθειες εξαπάτησης πολιτών στην Αλεξανδρούπολη

Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, δεκατέσσερις (14) απόπε...


Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, δεκατέσσερις (14) απόπειρες απάτης και δύο (2) περιπτώσεις τετελεσμένων απατών σε βάρος ηλικιωμένων κυρίως ατόμων, που διαπράχθηκαν την 9 και 10-5-2019, στην Αλεξανδρούπολη.

Συνελήφθη το Σάββατο 11-5-2019, στην Αλεξανδρούπολη, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης, 65χρονος αλλοδαπός, μέλος σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών, με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού τους προσώπου σε τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης και απάτης, κατ΄εξακολούθηση, κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια, με ζημία άνω των 30.000 ευρώ και παράβαση του νόμου περί όπλων. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει τουλάχιστον ακόμη τρεις (3) συνεργούς του, μέλη της σπείρας, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.

Αναλυτικότερα, προηγήθηκαν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες, το παραπάνω χρονικό διάστημα, άγνωστοι δράστες επιχειρούν να εξαπατήσουν πολίτες στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, άγνωστος δράστης επικοινωνούσε τηλεφωνικά με πολίτες, στους οποίους παρουσιαζόταν ως ιατρός ή αστυνομικός και προφασιζόμενος ότι συγγενικό τους πρόσωπο (κυρίως το παιδί τους) ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό, ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά, είτε για την πληρωμή ιατρικών υπηρεσιών, είτε για την αποζημίωση των ατόμων που τραυματίσθηκαν από το τροχαίο, είτε για να αποφευχθεί η ποινική διαδικασία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, κατά την τηλεφωνική συνομιλία ο δράστης προσποιούνταν ακόμη και το συγγενικό πρόσωπο, το οποίο ζητούσε βοήθεια.

Σε δύο περιπτώσεις, το μεσημέρι της Πέμπτης, οι δράστες αφού κατάφεραν να εξαπατήσουν τηλεφωνικά, με την παραπάνω μεθοδολογία, δύο ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 88 και 75 ετών, στη συνέχεια ο 65χρονος μετέβη στην οικία της 88χρονης όπου παρέλαβε από αυτή το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και διάφορα τιμαλφή, ενώ έξω από την οικία της 75χρονης παρέλαβε μία τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 26.500 ευρώ, την οποία είχε εναποθέσει η ίδια.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 65χρονο, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα χρήματα και τιμαλφή, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στις δικαιούχους τους.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 65χρονος, μαζί με άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, είχαν συγκροτήσει σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους κυρίως πολίτες με την παραπάνω μεθοδολογία.

Πέραν των δύο απατών που διέπραξαν τα μέλη της σπείρας, από την έως τώρα έρευνα προέκυψε η εμπλοκή τους σε άλλες δεκατέσσερις (14) απόπειρες εξαπάτησης πολιτών, που διαπράχθηκαν την 9 και 10-5-2019 στην Αλεξανδρούπολη, τις οποίες δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν, καθόσον οι προθέσεις τους έγιναν αντιληπτές.

Κατασχέθηκε επίσης ένα μαχαίρι, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του 65χρονου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ τις έρευνες ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της σπείρας.