GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πρόκληση από ΚΙΕΦ: «Κάθε ψήφος αποτελεί απόδειξη της “τουρκικής ταυτότητας”»

Κάθε ψήφος αποτελεί απόδειξη της «τουρκικής ταυτότητας» δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu η επικεφαλής του μειονοτικoύ Κόμματος Ι...


Κάθε ψήφος αποτελεί απόδειξη της «τουρκικής ταυτότητας» δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu η επικεφαλής του μειονοτικoύ Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) Τσιγδέμ Ασάφογλου.
Σύμφωνα με χθεσινό (Τρίτη) τηλεγράφημα του Anadolu, πριν από τις ευρωεκλογές, η επικεφαλής του ΚΙΕΦ είπε στο πρακτορείο ότι «κάθε ψήφος που έλαβε το κόμμα της στις δημοσκοπήσεις θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα κατά της πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης έναντι της ‘’τουρκικής’’ μειονότητας”». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Ασάφογλου, «οι ψήφοι για το ΚΙΕΦ θα είναι απόδειξη της ‘’τουρκικής ταυτότητας’’ στη Δυτική Θράκη».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» Οζάν Αχμέτογλου, που ήταν ένας από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΚΙΕΦ, ανέφερε στο τουρκικό πρακτορείο ότι «τα προβλήματα των εθνοτικών Τούρκων της Δυτικής Θράκης αναμένουν επίλυση εδώ και χρόνια».

Σημειώνεται ότι με 98,73% της ενσωμάτωσης στις ευρωεκλογές το ΚΙΕΦ καταλαμβάνει στην Ξάνθη 25,05%, με τη ΝΔ να κατατάσσεται δεύτερη με 24,43%, ενώ στη Ροδόπη το μειονοτικό κόμμα παίρνει 37,81% με τη δεύτερη ΝΔ να παίρνει ποσοστό 19,81%.