GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σ. Δευτεραίος: Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καθαριστριών Ν. Έβρου

Αντιπροσωπεία υποψήφιων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξανδρούπολης, με επικεφαλής τον Σάββα Δευτεραί...


Αντιπροσωπεία υποψήφιων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξανδρούπολης, με επικεφαλής τον Σάββα Δευτεραίο, συναντήθηκε την Πέμπτη 2-5-2019 με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καθαριστριών Ν. Έβρου και συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθαριότητα των σχολείων.

Από την πλευρά των καθαριστριών αναφέρθηκε το ζήτημα της ελαστικής σχέσης εργασίας που συνήθως γίνεται αντικείμενο προεκλογικής –πολιτικής εκμετάλλευσης , με το σωματείο να διεκδικεί πάντα τη μονιμοποίησή τους. Αποτελεί καθεστώς η πολύμηνη καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών, η οποία τακτοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα και πάλι λόγω εκλογών. Αναφέρθηκε η ανισότητα στα δικαιώματα (μισθολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά) ανάμεσα στις ΙΔΑΧ καθαρίστριες σχολείων και τις συμβασιούχες παρόλο που επιτελούν το ίδιο ακριβώς έργο, η έλλειψη συγκεκριμένου πλαισίου των αρμοδιοτήτων τους, η ανασφάλεια που βιώνουν κάθε χρόνο για το αν θα ανανεωθεί η σύμβασή τους.

Από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης επισημάνθηκε ότι είναι γνωστά τα συγκεκριμένα προβλήματα αφού οι δημοτικοί της σύμβουλοι καθώς και οι εκπρόσωποί της στις επιτροπές του Δήμου ανέδειξαν πολλές φορές στο Δημ. Συμβούλιο προκειμένου να δρομολογηθούν πολιτικές επίλυσής τους. Με ερωτήσεις προς το Δήμο η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε ανανέωση όλων των συμβάσεων, τη μη περικοπή των πενιχρών μισθών, έγκαιρη παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), χρηματοδότηση της συγκεκριμένης λειτουργίας και οριστική λύση με τη μονιμοποίησή τους.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέφερε ότι είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης η διατήρηση σε όλους τους εργασιακούς χώρους εργαζομένων πολλών ταχυτήτων γιατί αυτό ευνοεί την εκμετάλλευση, την ομηρία, τον εκφοβισμό, το «διαίρει και βασίλευε» των εργαζομένων. Ιδιαίτερα για τα Βαρέα & Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) ανέφερε πως η κυβέρνηση έδωσε παράταση εξαμήνου σ’αυτά τα επιδόματα που με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία πρέπει να καταργηθούν. Επίσης τόνισε πως η αποψίλωση του προσωπικού και στην καθαριότητα με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης είναι κεντρική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στοχεύει στη μεγαλύτερη εκμετάλλευση μέσα από την ανακύκλωση της ανεργίας με κατάληξη την είσοδο εργολάβων.

Δήλωσε κατηγορηματικά ότι η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν, είναι και θα είναι υπέρ της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με πλήρη δικαιώματα και για το ζήτημα αυτό έδωσε και θα δίνει αγώνες προς κάθε κατεύθυνση (Δήμο, Κυβέρνηση). Γι’ αυτό μπορεί να κοιτάει τους εργαζόμενους στα μάτια και να ζητάει την ψήφο τους. Υποχρέωση κάθε δημοτικής αρχής, πέρα από την καθημερινότητα, είναι να παλεύει μαζί με τους εργαζόμενους για την επίλυση των προβλημάτων τους. Η ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι από καλύτερες θέσεις, έχοντας έναν ισχυρότερο σύμμαχο, θα μπορούν να διεκδικούν και να πετυχαίνουν την κάλυψη των δικών τους καθημερινών αναγκών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση απηύθυνε κάλεσμα προς τις καθαρίστριες-στες των σχολείων να υπερψηφίσουν σε όλες τις κάλπες τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ ως βασική προϋπόθεση για να δυναμώσει ο αγώνας ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης , για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων με συνέπεια και σταθερότητα.