GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Μήνυμα του Σάββα Δευτεραίου προς τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλεξανδρούπολης, απευθύνεται στη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, των ανέργων, των επαγγελματιών και αγροτώ...


Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλεξανδρούπολης, απευθύνεται στη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, των ανέργων, των επαγγελματιών και αγροτών, των νέων και των γυναικών, των συνταξιούχων του Δήμου μας.

●Σε όλους εσάς που αυτά τα χρόνια σηκώνουμε μαζί τα βάρη που μας φορτώνουν ΕΕ, κυβερνήσεις και τοπική διοίκηση.
●Σε όσους δεν αποδέχεστε σαν πεπρωμένο τη φτώχεια, την ανεργία, την αφαίμαξη κοινωνικών δικαιωμάτων, τους πλειστηριασμούς, τις διακοπές ρεύματος και νερού, την αντιλαϊκή πολιτική, που χρόνια τώρα ζούμε.
●Σε εσάς που θέλετε να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε, ζωή με δικαιώματα, με την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών μας αναγκών.

Σας καλούμε να πάρετε τώρα τη μεγάλη απόφαση και στις εκλογές του Μάη με την ψήφο σας και τη συμπόρευσή μας να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά, στο δρόμο της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής. Να αφήσουμε πίσω το δρόμο των συνεχών θυσιών. Τα ψεύτικα διλήμματα, τις αυταπάτες, την απογοήτευση.

Οι τοπικές εκλογές, που γίνονται μαζί με τις Περιφερειακές και τις Ευρωεκλογές δεν είναι «κάτι άλλο». Είναι απόλυτα ενταγμένες στη συνολική πολιτική αντιπαράθεση. Το κράτος και οι τοπικοί θεσμοί του δεν είναι ουδέτερο πεδίο. Ο «Καποδίστριας» και ο «Καλλικράτης» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μαζί με τον «Κλεισθένη 1» του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας. Κάθε επόμενο βήμα συγχρονίζει το προηγούμενο, προσαρμόζει την τοπική διοίκηση στις νέες συνθήκες, προωθεί σταδιακά και με σχέδιο τις επιδιώξεις του κεφαλαίου, της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, όποιες κι αν είναι αυτές.

ΜΗ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ…
Τις πολιτικές που μας έχουν φέρει ως εδώ, μαζί στήριξαν και προώθησαν, στηρίζουν σήμερα και θα στηρίξουν και αύριο οι κ.κ. Λαμπάκης – Ζαμπούκης – Λαζόπουλος – Μιχαηλίδης – Μυτιληνός. Της ίδιας γραμμής είναι όλοι τους, με πρωτοστάτη τον κ Λαμπάκη, που υπηρέτησε άψογα όλα αυτά τα χρόνια την αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Άλλωστε ο τόπος μας είναι μικρός και γνωριζόμαστε όλοι καλά.
●Όλοι τους είναι υπέρ της εγκατάστασης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ΝΑΤΟϊκής βάσης και υποκλίνονται στην πολιτική των ΗΠΑ και τα πήγαινε-έλα του Αμερικανού Πρέσβη στο Δήμο μας. Είναι υπέρ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και της συμμετοχής της χώρας μας στους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Λένε ναι στη μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη πολεμική βάση και στη λεγόμενη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» που μόνο κινδύνους εγκυμονεί για το λαό και τη σταθερότητα στην περιοχή μας.
●Όλοι τους είναι εκπρόσωποι των κομμάτων που ψήφισαν και υλοποίησαν τα μνημόνια. Το ότι τους βρίσκουμε σκόρπιους, ΝΔημοκράτες, ΠΑΣΟΚους και ΣΥΡΙΖαίους, στα πέντε άλλα ψηφοδέλτια αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν έχουν διαφορές στην αντίληψή τους για τα λαϊκά προβλήματα και τη λύση τους, παρά ίσως προσωπικά συμφέροντα και φιλοδοξίες.
●Όλοι μαζί διοργάνωσαν και συμμετείχαν σε «αναπτυξιακά συνέδρια» που φωτογράφιζαν τις επιδιώξεις των μεγάλων – πολυεθνικών επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή. Μας μιλούν για «ανάπτυξη», «επενδύσεις», Αλεξανδρούπολη «ενεργειακό κόμβο», «γεωθερμία», «τουριστική ανάπτυξη» αλλά κουβέντα δε λένε για τα συμφέροντα και τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών και των μεγαλοξενοδόχων που θα «επενδύσουν». Και βέβαια ούτε που τους νοιάζουν οι συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους, το κόστος διατροφής και ζωής της λαϊκής οικογένειας, η ενεργειακή φτώχεια, οι διακοπές που δε μπορούν να κάνουν οι συμπολίτες μας.
●Όλοι τους στηρίζουν στην Τοπική Διοίκηση την πολιτική του Δήμου επιχειρηματία. Στηρίζουν την πολιτική της ανταποδοτικότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, της ανακύκλωσης των ανέργων μέσα από τα δίμηνα, τα οκτάμηνα, τα «μπλοκάκια» κλπ.
●Όλοι τους συμφωνούν με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας και της Πρόνοιας στην Τοπική Διοίκηση, που διασπά στον ενιαίο χαρακτήρα και ενισχύει την εμπορευματοποίησή τους.
●Όλοι τους οραματίζονται μια «όμορφη Αλεξανδρούπολη και οικισμούς», με διάφορες πινελιές και αποχρώσεις αλλά στο Δήμο μας η ανεργία τσακίζει κόκκαλα, η φτώχεια έχει εξαπλωθεί, τα χωριά ερημώνουν, οι οικογένειες βογκάνε για να τα βγάλουν πέρα, για να πληρώσουν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, συνδρομές για κάθε αθλητική ή πολιτιστική δραστηριότητα των παιδιών τους, δημοτικά τέλη, νερό.
●Όλοι τους, με την πολιτική τους, εκκολάπτουν το «αβγό του φιδιού» και κάποιοι δίνουν και βήμα στους φασίστες, αφού περιέλαβαν στα ψηφοδέλτια τους γνωστούς Χρυσαυγίτες.

ΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Στην κάλπη στις 26 Μάη για τις τοπικές εκλογές ρίξε αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο, το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Είναι το ψηφοδέλτιο που χρόνια τώρα στέκει αταλάντευτα στο πλευρό όλων αυτών που μοχθούν για καλύτερες συνθήκες ζωής. Σ΄ αυτό εντάχθηκαν και σε αυτές τις εκλογές συνδημότες μας που έχουν δοκιμαστεί στις γραμμές του εργατικού και λαϊκού κινήματος, άνθρωποι που συναντήθηκαν στις μικρές και μεγάλες μάχες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων.

Είναι το ψηφοδέλτιο που ποτέ δε δήλωσε ανεξάρτητο, γιατί δεσμευόταν από τα πολλά και μεγάλα προβλήματα σε εργασιακό-οικονομικό-κοινωνικό επίπεδο, που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα. Ποτέ δεν κρύψαμε τη στήριξή μας από το ΚΚΕ αφού αυτό για μας αποτελεί εγγύηση, ρήτρα δέσμευσης ότι και αύριο θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες.

Δεν υπήρξε μικρό ή μεγάλο λαϊκό πρόβλημα το οποίο δε φέραμε για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, παλέψαμε και μέσα εκεί και έξω με τους εργαζόμενους για λύσεις.
Φέραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο θέματα με συγκεκριμένες προτάσεις, όπως, ενδεικτικά μόνο να θυμίσουμε: την ουσιαστική μείωση των ανταποδοτικών τελών, των τροφείων, τη διεκδίκηση γενναίας αύξησης της κρατικής χρηματοδότησης του Δήμου, των Σχολείων, των Παιδικών Σταθμών. Τη διεκδίκηση ελεύθερων χώρων, την προστασία της Α΄ κατοικίας, στο σταμάτημα των κατασχέσεων από το Δήμο. Τον αντισεισμικό έλεγχο των Σχολείων, την πυροπροστασία, τα αντιπλημμυρικά έργα κ.α.

Σε αυτά τα μεγάλα θέματα οι προτάσεις μας βρήκαν εμπόδιο τη στάση των άλλων δυνάμεων και καταψηφίστηκαν με διάφορες προφάσεις κάθε φορά.
Στηρίξαμε μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, τις διεκδικήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων του Δήμου για αξιοπρεπείς μισθούς, μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την ασφάλεια και την υγιεινή στην εργασία τους.

Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά με τη Λαϊκή Συσπείρωση γιατί η δημοτική αρχή που θέλουμε θα είναι ο οργανωτής των αγώνων των δημοτών με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες κόντρα σε οποιαδήποτε κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική, ανεξάρτητα αν θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ και των δορυφόρων τους.

●Για να υπάρξει ανακούφιση από την αντιλαϊκή λαίλαπα που βιώνουμε από τα δημοτικά τέλη, τα τροφεία, τις συνδρομές, τις κατασχέσεις.
●Για να γίνουν έργα και υποδομές που αφορούν τη ζωή του λαού μας και ας μην είναι «επιλέξιμα» από την ΕΕ και τις εκάστοτε κυβερνήσεις, όπως η αντισεισμική θωράκιση, η αντιπλημμυρική προστασία, ελεύθερες και οργανωμένες παραλίες κλπ.
●Για να φύγουν οι εργολάβοι από τις δημοτικές υπηρεσίες, να δυναμώσει ο αγώνας για τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων του Δήμου.
●Για να μη πατήσει το πόδι του το ΝΑΤΟ και τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
●Για να μπει φρένο στα μεγάλα συμφέροντα που εποφθαλμιούν τον πλούτο του Δήμου μας (πχ γεωθερμία, τουρισμός, υδροπονική καλλιέργεια κλπ).
●Για να είναι ελεύθερη και δωρεάν η πρόσβαση του λαού και της νεολαίας της περιοχής μας στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, στη φυσική δραστηριότητα (κολυμβητήριο, χώροι άθλησης κλπ).

Γιατί εκεί που οι κομμουνιστές και οι συνεργαζόμενοι έχουν την ευθύνη της διοίκησης όλα τα παραπάνω πήραν σάρκα και οστά. Αλλά και εκεί που είναι μειοψηφία, στηρίζουν-συμβάλλουν-οργανώνουν τη λαϊκή διεκδίκηση και κινητοποίηση, βάζουν εμπόδια σε αντιλαϊκές επιλογές και μεθοδεύσεις.

Δήμαρχος και περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι, με το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο, το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης θα είναι μεγάλο στήριγμα για το λαό της περιοχής μας και για τους αγώνες που έχουμε μπροστά. Περιφερειάρχης και περισσότεροι περιφερειακοί σύμβουλοι θα σημαίνει πραγματική ενίσχυση της πάλης του λαού.

Ψηφίζουμε
Σάββα Δευτεραίο για το Δήμο Αλεξανδρούπολης
Δημήτρη Παπατολίδη για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ. ΣΕ ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ.