GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Αντίθετοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι της ΠΑΜΘ στην αναστολή της άδειας άσκησης επαγγέλματός αμέσως μετά την κατάθεση ποινικής δίωξης

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ομόφωνα διαμαρτυρόμαστε για την επαίσχυντη κατάργηση του τεκμηρ...


Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ομόφωνα διαμαρτυρόμαστε για την επαίσχυντη κατάργηση του τεκμηρίου αθωότητάς των ιατρών της χώρας μας.

Τόσο η διάταξη του άρθρου 115 του Ν.4600/9-3-19 (ΦΕΚ 43Α) όσο και η διάταξη της παρ.1γ του άρθρου 4 της Υπουργικής Απόφασης ΦΕΚ 1373/22-4-19, τΒ επιβάλλουν την αναστολή άδειας άσκησης ιατρικού επαγγέλματος με προϋπόθεση ΜΟΝΟ την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος ιατρού για συγκεκριμένα αδικήματα.

Η άρση τεκμηρίου αθωότητας αποτελεί καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων ιατρών βάσει Ν4596/19 ΦΕΚ 32/Α/26-2/19 άρθρο 6 για το τεκμήριο αθωότητάς (αρθρο72Α ποινικής δικονομίας).

«Οι ύποπτοι ή κατηγορούμενοι τεκμαίρονται αθώοι μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή τους σύμφωνα με το Νόμο».

Για το λόγο αυτό θα ασκήσουμε όλα τα ένδικα μέσα για να επιδιώξουμε την κατάργηση των παραπάνω διατάξεων και την αποδοχή της ήδη υποβληθείσας αίτησης ακύρωσης τους, η οποία υποβλήθηκε από τους Ιατρικούς Συλλόγους Κρήτης και Κέρκυρας ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

– Πρόεδρος Ι.Σ. Δράμας ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
– Πρόεδρος Ι.Σ. Καβάλας ΚΑΡΑΔΕΔΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
– Πρόεδρος Ι.Σ. Ξάνθης ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
– Πρόεδρος Ι.Σ. Ροδόπης ΠΑΠΑΝΔΡΟΥΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – Πρόεδρος Ι.Σ. Έβρου