GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



971.485 ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ για ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων στο Δήμο Αβδήρων και για το Τοπικό Χωρικό Σχέδιο του Δήμου Μύκης

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, τρία έργα που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθη...


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, τρία έργα που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, συνολικού ύψους 971.485 ευρώ, θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Τα δύο από αυτά είναι έργα ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών κτιρίων στο Δήμο Αβδήρων. Το πρώτο, ύψους 259.250 ευρώ, αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού σχολείου Γενισέας, ενώ το δεύτερο, ύψους 212.595 ευρώ, αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού σχολείου Διομήδειας. Με τα δύο αυτά έργα θα γίνει δυνατή η εξοικονόμηση ενέργειας για τα συγκεκριμένα σχολεία, τα οποία σήμερα στερούνται παντελώς θερμικής θωράκισης, θα μειωθούν οι λειτουργικές τους δαπάνες και θα καταστούν πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Το τρίτο έργο, προϋπολογισμού 499.640 ευρώ, αφορά στην εκπόνηση του Τοπικού Χωρικού Σχεδίου του Δήμου Μύκης. Τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια είναι σύνολα κειμένων, χαρτών και διαγραμμάτων με τα οποία καθορίζονται το πρότυπο της χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης, οι χρήσεις γης, οι όροι και περιορισμοί δόμησης, καθώς και κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο για τη συνολική χωρική ανάπτυξη και οργάνωση ενός Δήμου.