GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Συνελήφθησαν 3 μέλη συμμορίας, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στην Κομοτηνή

Συνελήφθησαν την (17-5-2019) το απόγευμα, στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκ...


Συνελήφθησαν την (17-5-2019) το απόγευμα, στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, τρία (3) μέλη συμμορίας, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών.

Πρόκειται για έναν 22χρονο αλλοδαπό και δύο ημεδαπούς, ηλικίας 22 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορία) και παραβάσεις των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων, κατά περίπτωση. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει επίσης έναν 21χρονο ημεδαπό, μέλος της συμμορίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι τέσσερις δράστες συνέστησαν συμμορία με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών, έχοντας ο καθένας το δικό του ρόλο σε αυτή.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος αλλοδαπός αναλάμβανε την προμήθεια της συμμορίας με ναρκωτικά, τα οποία μετέφεραν από κοινού με τον 22χρονο ημεδαπό και τα παρέδιδαν στον 29χρονο. Αυτός με τη σειρά του αναλάμβανε την περαιτέρω διακίνηση τους, καθώς και την προμήθεια του 21χρονου με ποσότητα ναρκωτικών, με σκοπό επίσης τη διακίνηση.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, οι δύο 22χρονοι δράστες εντοπίσθηκαν να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δεν υπάκουσαν στις υποδείξεις των αστυνομικών και επιχείρησαν να διαφύγουν, απορρίπτοντας από το όχημά τους μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 100 γραμμαρίων, πλην όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους συλλάβουν.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των τριών συλληφθέντων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Α) Στην οικία του 22χρονου ημεδαπού:

2 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 31,3 γραμμαρίων
1 συσκευασία και 1 κυτίο με άγνωστη λευκή ουσία, συνολικού βάρους 126,2 γραμμαρίων
6 κενές νάιλον συσκευασίες
1 μεταλλικός θρυμματιστής
1 μαχαίρι
το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ
κινητά τηλέφωνα

Β) Στην οικία του 22χρονου αλλοδαπού:

1 συσκευασία και 1 κυτίο με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 408,3 γραμμαρίων
1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
47 κενές συσκευασίες
το χρηματικό ποσό των 2.270 ευρώ
κινητά τηλέφωνα

Γ) Στην οικία του 29χρονου:
12 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 214 γραμμαρίων
1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
36 κενές συσκευασίες
κινητά τηλέφωνα

Κατασχέθηκε επίσης ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.