GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Άσκηση ετοιμότητας αντιμετώπισης μεγάλης δασικής πυρκαγιάς, με την κωδική ονομασία «Δια Πυρός 2019», από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης σας ενημερώνει ότι στις 9/5/19, ημέρα Πέμπτη και Ω/09.00, στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών ενεργειών ...


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης σας ενημερώνει ότι στις 9/5/19, ημέρα Πέμπτη και Ω/09.00, στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών ενεργειών προετοιμασίας εν όψει της αντιπυρικής περιόδου τρέχοντος έτους σχετικά με τον έλεγχο και την άσκηση επί των διαδικασιών και των επιχειρησιακών ενεργειών που εφαρμόζονται στην αντιμετώπιση των συμβάντων εξ αιτίας δασικών πυρκαγιών, τη διαπίστωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, τον προσανατολισμό των υπηρεσιών στη μείωση του χρόνου ανταπόκρισης και τη βελτιστοποίηση της συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων στη δασοπυρόσβεση, φέτος θα πραγματοποιηθεί με μέριμνα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Ξάνθης άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης σε πραγματικές συνθήκες, με την κωδική ονομασία “ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2019”.

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στο αλσύλιο της Ξάνθης στη θέση «ΜΙΚΡΗ ΘΗΛΙΑ», και επελέγη διότι βρίσκεται πλησίον οικισμών και περιοχών σε ζώνη μίξης και θα υλοποιηθεί με ρεαλιστικές ενέργειες καταστολής στο τακτικό επίπεδο με εμπλοκή των δυνάμεων-πόρων του Πυροσβεστικού Σώματος (π.χ. οχήματα και προσωπικό Π.Υ., πεζοπόρα τμήματα, εναέρια μέσα κτλ) όσο και των δυνάμεων-πόρων των εμπλεκόμενων φορέων που συνδράμουν το Πυροσβεστικό Σώμα (συνδρομή οχημάτων – προσωπικού Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού, προσωπικό και μέσα Ενόπλων Δυνάμεων, ΕΛ.ΑΣ., Εθελοντικές Οργανώσεις κτλ).

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και εκκένωση χώρου προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός ετοιμότητας και συνεργασίας των φορέων της Π.Π. προς την κατεύθυνση αυτή.