GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



To City Lab ξαναχτυπά!

Το Ρολόι των Νέων-City Youth Lab ,το οποίο επιδιώκει να ενεργοποιήσει τη δράση των νέων στην πολιτική ζωή επιστρέφει φέτος ακόμη πιο α...


Το Ρολόι των Νέων-City Youth Lab ,το οποίο επιδιώκει να ενεργοποιήσει τη δράση των νέων στην πολιτική ζωή επιστρέφει φέτος ακόμη πιο ανανεωμένο και απαιτητικό. Το συνέδριο City Lab διοργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και θα διεξαχθεί στον χώρο της οικίας Μάνου Χατζιδάκι και Xanthi Techlab από τις 3 έως 5 Μαϊου. Επιπλέον απαρτίζεται από ομάδες παιδιών του 1ου, 2ου ,3ου ,4ου ΓΕΛ Ξάνθης όπου μία από αυτές θα κηρυχθεί νικήτρια. Βασικός στόχος του νεανικού εργαστηρίου ιδεών (City Lab) είναι να προωθηθεί η έννοια της Δημοκρατίας μέσω της οποίας ο καθένας μπορεί να εκφράσει την άποψή του με αλληλοσεβασμό , κατανόηση και επιχειρήματα. Επιπρόσθετα, οι νέοι γνωρίζουν τα προβλήματα της πόλης τους και προτείνουν τρόπους αντιμετώπισης μέσω θέσεων και αντιθέσεων.

Το φετινό City Lab περιλαμβάνει δύο καίρια και εξειδικευμένα θέματα. Το πρώτο θέμα στο οποίο καλούνται οι νέοι να ανταποκριθούν και να αναλύσουν την πρώτη μέρα ,στις 3 Μαΐου αφορά την Αστική Βιώσιμη Ανάπτυξη , ενώ το δεύτερο την Τοπική Οικονομία. Η Ξάνθη είναι μία πόλη που παρά την ιδιαιτερότητά και την πολυπολιτισμικότητά της αντιμετωπίζει προβλήματα και στους δύο προαναφερθέντες τομείς γεγονός που δυσχεραίνει τη συμβίωση και επιβίωση των πολιτών της πόλης. Έτσι ως νέοι καλούμαστε να προτείνουμε λύσεις για να γίνει η πόλη της Ξάνθης παραγωγική και προσβάσιμη για όλους τους πολίτες.

Υπεύθυνη θεμάτων City Lab 1ΟΥ ΓΕΛ Ξάνθης , ΜούρκαΣταυρούλα