GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Eurovision 2019: Η σειρά εμφάνισης Ελλάδας και Κύπρου στον Ημιτελικό

Η EBU αποκάλυψε τη σειρά εμφάνισης των χωρών στους δύο Ημιτελικούς του 64ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί το...


Η EBU αποκάλυψε τη σειρά εμφάνισης των χωρών στους δύο Ημιτελικούς του 64ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί το Μάιο στο Τελ Αβίβ.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν συνολικά 41 χώρες, ενώ στους Ημιτελικούς θα πάρουν μέρος 35 χώρες.

Στο Μεγάλο Τελικό προκρίνονται απευθείας η διοργανώτρια χώρα και νικήτρια της περσινής Eurovision, το Ισραήλ, και οι αποκαλούμενες «Big Five» χώρες, δηλαδή η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο που αποτελούν τα πέντε μέλη της EBU με τη μεγαλύτερη οικονομική συνεισφορά.

Τα τελευταία χρόνια η σειρά εμφάνισης των χωρών στους δύο Ημιτελικούς της Eurovision δεν προκύπτει μέσω κλήρωσης, όπως συνηθιζόταν, αλλά η απόφαση λαμβάνεται απευθείας από τους παραγωγούς της διοργάνωσης.

Η ενέργεια αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση του τηλεοπτικού προϊόντος Οι παραγωγοί υποστηρίζουν ότι στόχος τους είναι να δημιουργήσουν συναρπαστικά τηλεοπτικά show και να διασφαλίσουν ότι θα ξεχωρίσει κάθε συμμετοχή.


Στην περίπτωση της φετινής Eurovision, η σειρά εμφάνισης αποφασίστηκε από τους παραγωγούς και το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της διοργανώτριας χώρας, το ισραηλινό KAN.

Την τελική έγκριση έδωσαν ο Εκτελεστικός Υπεύθυνος της Eurovision, Jon Ola Sand και ο Πρόεδρος της Ομάδας Αναφοράς, Frank Dieter Freiling.

Από κάθε Ημιτελικό θα πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης οι δέκα πρώτες χώρες της ψηφοφορίας. Ο Μεγάλος Τελικός της Eurovision 2019 είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 18 Μαΐου.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στους δύο Ημιτελικούς:

A’ Ημιτελικός (Τρίτη 14 Μαΐου)
  1. Κύπρος
  2. Μαυροβούνιο
  3. Φινλανδία
  4. Πολωνία
  5. Σλοβενία
  6. Τσεχία
  7. Ουγγαρία
  8. Λευκορωσία
  9. Σερβία