GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τι ποσοστό του εισοδήματός μας πρέπει να αφιερώνουμε σε προσωπικά έξοδα

Είναι πια σαφές πως έπειτα από τόσα χρόνια αναλύσεων, εκθέσεων και μελετών, είμαστε ως ανθρωπότητα σε θέση να εκφέρουμε γνώμη και άποψ...


Είναι πια σαφές πως έπειτα από τόσα χρόνια αναλύσεων, εκθέσεων και μελετών, είμαστε ως ανθρωπότητα σε θέση να εκφέρουμε γνώμη και άποψη για τη σωστή διαχείριση των προσωπικών οικονομικών.
Συμβουλές και μικρά μυστικά μοιράζονται πια άπαντες, από φτασμένους και αυτοδημιούργητους ανθρώπους μέχρι και αναρίθμητους ειδικούς του χώρου, καθώς αυτοί ξέρουν προφανώς καλύτερα.

Όπως ξέρει και η Learnvest, μια πετυχημένη αμερικανική εταιρία οικονομικού σχεδιασμού που ιδρύθηκε το 2008 και ασχολείται με λογισμικά και εργαλεία για την καλύτερη διαχείριση των οικονομικών μας.

Η Learnvest μας λέει λοιπόν πως το ποσοστό του εισοδήματός μας που κατευθύνεται σε προσωπικά έξοδα δεν πρέπει να υπερβαίνει το 30%. Αυτό περιλαμβάνει ψώνια και δώρα, νυχτερινές εξόδους και διασκέδαση, ό,τι δεν εμπίμπει δηλαδή στην κατηγορία των βασικών αναγκών. Και μας λέει μάλιστα πως αυτόν τον κανόνα πρέπει να τον ακολουθούμε απαρέγκλιτα αν θέλουμε να δούμε άσπρη μέρα στα οικονομικά μας.

Κι αν θέλουμε πράγματι να τη δούμε, ισχυρίζεται πάντα η Learnvest, τότε πρέπει να αφιερώνουμε τουλάχιστον 20% του εισοδήματός μας σε «οικονομικές προτεραιότητες», όπως τις αποκαλεί. Πράγματα δηλαδή όπως ένα ποσό για ώρα ανάγκης, χρήματα για την αποπληρωμή των δανείων και καρτών μας, ακόμα και για κάποιο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα.

Μπορεί να φαντάζει μεγάλο ποσοστό, καταλήγει, είναι ωστόσο το ιδανικό νούμερο για μελλοντική ευημερία…