GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πώς να κάνετε ένα μικρό σπίτι να φαίνεται μεγαλύτερο;

Πώς θα κάνουμε ένα μικρό σπίτι να φαίνεται μεγαλύτερο; Με απλές κι έξυπνες ιδέες!


Πώς θα κάνουμε ένα μικρό σπίτι να φαίνεται μεγαλύτερο; Με απλές κι έξυπνες ιδέες!
1. Μην κολλάτε όλα τα έπιπλα στους τοίχους. Αφήστε χώρο πίσω και μπρος από αυτά για να δώσετε την αίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος απ΄ότι στην πραγματικότητα.

2. Βάψτε με ανοιχτά χρώματα τους τοίχους σας. Τα σκούρα χρώματα στους τοίχους μπορεί να δίνουν στυλ, όμως μικραίνουν ένα σπίτι. Επιλέξτε λοιπόν άσπρα, κρεμ, κι ανοιχτά γαλάζια ή σoμόν χρώματα για τους τοίχους του σαλονιού, της κρεβατοκάμαρας αλλά και της κουζίνας. Επίσης μην χρησιμοποιήσετε περισσότερα από ένα χρώματα για κάθε χώρο του σπιτιού.

3. Κρεμάστε πολύ ψηλά τις κουρτίνες σας. Βάλτε τα κουρτινόξυλα στο σημείο κάτω από το ταβάνι, ώστε να δοθεί ύψος στον χώρο σας.

4. Βάλτε καθρέφτες. Οι καθρέφτες όχι απλώς μεγαλώνουν, αλλά διπλασιάζουν τον χώρο. Επενδύστε έναν ολόκληρο τοίχο στο σαλόνι ή στην κρεβατοκάμαρά σας με καθρέφτη κι αν έχετε τη δυνατότητα, δημιουργήστε από πίσω έναν έξυπνο αποθηκευτικό χώρο.

5. Επιλέξτε σωστά έπιπλα. Ένα σπίτι φαίνεται μεγαλύτερο όταν δεν έχει πολλά έπιπλα που «κλείνουν» τον χώρο. Αλλά και έπιπλα σωστά επιλεγμένα για τα δικά σας τετραγωνικά. Ιδανικά, τα γυάλινα τραπέζια για το σαλόνι ή την τραπεζαρία είναι η τέλεια επιλογή. Ένα πτυσσόμενο τραπέζι που δεν φαίνονται οι πραγματικές του διαστάσεις ή καρέκλες που κλείνουν, είναι επίσης αυτό που χρειάζεστε για το δικό σας σπίτι.

6. Βρείτε έπιπλα για πολλές χρήσεις. Ένα τραπεζάκι που κλείνει μέσα του βιβλία, ένα πουφ με αποθηκευτικό χώρο, μια βιβλιοθήκη που έχει ενσωματωμένο γραφείο που ανοίγει, είναι μόνο μερικές από τις δεκάδες λύσεις που μπορείτε να βρείτε για τον χώρο σας και θα σας λύσουν τα χέρια…

7. Επενδύστε στη μονοχρωμία. Δημιουργήστε έναν χώρο όπου τοίχοι, κουρτίνες, έπιπλα και υφάσματα θα είναι στο ίδιο χρώμα. Σκεφτείτε την αίσθηση που έχει κανείς όταν μπαίνει σε ένα κατάλευκο σπίτι, ή σε ένα κρεμ. Φαίνεται αμέσως μεγαλύτερο.

8. Ανοίξτε την κουζίνα σας. Δημιουργήστε μια ενιαία κουζίνα με το σαλόνι, με ένα πάσο και σκαμπό, ώστε να φαίνεται μεγαλύτερος ο χώρος του καθιστικού.

9. Βρείτε έξυπνες ιδέες για να δημιουργήσετε… ορόφους. Αν μπορείτε να μπείτε στη διαδικασία κατασκευής τότε ιδέες με επιπλέον μικρούς ορόφους μέσα σ΄ένα χώρο θα σας δώσουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα.