GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Βελούδινα πόδια με σπιτικό πίλινγκ με λεμόνι

Κάποτε πίστευα πως το ξύρισμα ή η αποτρίχωση είναι αρκετά για την περιποίηση του δέρματος των ποδιών. Βάζεις και μια ενυδατική και τελ...


Κάποτε πίστευα πως το ξύρισμα ή η αποτρίχωση είναι αρκετά για την περιποίηση του δέρματος των ποδιών. Βάζεις και μια ενυδατική και τελείωσες. Η αλήθεια είναι όμως, πως αν θέλεις να έχεις πόδια περιποιημένα και σωστά ενυδατωμένα πρέπει να κάνεις και απολέπιση. Η διαφορά που θα δεις είναι τεράστια. Εγώ τουλάχιστον είδα δραματική διαφορά!
Έτσι, καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει και τα ρούχα αρχίζουν ένα ένα να βγαίνουν, δεν θα αργήσει να έρθει η ώρα που τα πόδια μας θα βγουν σε κοινή θέα και θα πάψουν να κρύβονται κάτω από παντελόνια και καλτσόν. Έφτασε λοιπόν η κατάλληλη εποχή να περιποιηθούμε τα ποδαράκια μας με το σωστό τρόπο.

Η συνταγή αυτή για σπιτικό πίλινγκ με λεμόνι είναι πραγματικά ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει για τα πόδια. Δεν θα πιστεύεις πόσο βελούδινα και λαμπερά θα κάνει τα πόδια σου. Πραγματικά για χάιδεμα!! Αν ξυρίζεσαι χρησιμοποίησε την σε κάθε ξύρισμα. Αν κάνεις αποτρίχωση μια φορά την εβδομάδα νομίζω είναι αρκετή. Ίσως δύο το καλοκαίρι.

Η συνταγή είναι εξαιρετικά απλή και το μόνο που χρειάζεται είναι να βρεις χρόνο για μπανάκι και ξύρισμα. Ξέρω πως δεν είναι πάντα και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου, αλλά είπαμε… Καλοκαίρι έρχεται και η ώρα να αφιερώσουμε λίγο παραπάνω χρόνο στον εαυτό μας έφτασε.
Τα υλικά για το σπιτικό πίλινγκ με λεμόνι

1/2 της κούπας ζάχαρη κρυσταλλική
1/4 της κούπας ελαιόλαδο

Χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση
Εγώ βάζω όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο βάζο, από αυτά που ξεμένουν από τις μαρμελάδες και το μέλι. Βάζω το καπάκι από πάνω και ανακατεύω κουνώντας με δύναμη. Έτοιμο!
Βρέξε τα πόδια σου και άφησε τα να μουλιάσουν για 2-3 λεπτά, ή αν κάνεις μπάνιο, σαπούνισε και βάλε μαλακτική πρώτα στα μαλλιά σου, ώστε να δώσεις την ευκαιρία στο δέρμα των ποδιών σου να μαλακώσει. Άπλωσε μια κουταλιά της σούπας από το πίλινγκ με το λεμόνι και στα δύο σου πόδια και τρίψε, κάνοντας μασάζ με δύναμη για 5 λεπτά. Η χαλάρωση και η ανακούφιση που θα νιώσεις δεν περιγράφεται! Το μασάζ τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και ανακουφίζει τα κουρασμένα σου πόδια όσο τίποτα. Μπορείς να τρίψεις και τις πατούσες σου και τα χέρια σου. Αυτό μου αρέσει στα σπιτικά καλλυντικά. Πως μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις όπως σου κάνει κέφι και να σου κάνουν μόνο καλό.

Οι κόκκοι της ζάχαρης απολεπίζουν το δέρμα σου απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα, το κιτρικό οξύ του λεμονιού κάνει ένα απαλό χημικό πίλινγκ εξομαλύνοντας τις δυσχρωμίες και την υφή του δέρματος, ενώ το αγαπημένο μας ελαιόλαδο, ως κλασική αξία, ενυδατώνει και μαλακώνει το δέρμα.

Αφού λοιπόν τελειώσεις με το μασάζ, ήρθε η ώρα για το ξύρισμα. Καλά κατάλαβες…αντί για αφρό ξυρίσματος χρησιμοποιείς αυτό το μαλακτικό μείγμα. Μην βιάζεσαι! Μόλις ξεκινήσαμε. Αφού λοιπόν ξυριστείς και ξεπλυθείς, άπλωσε ακόμη μισή κουταλιά της σούπας στα πόδια σου και ξανατρίψε (μην ξεχάσεις τις πατούσες). Και ξαναξυρίσου. Δεύτερη φορά! Ξεπλένεις και τελείωσες. Μπορείς να σαπουνιστείς ή απλά να ξεπλύνεις με νερό.

Το μόνο κουραστικό σε αυτή τη διαδικασία είναι πως αφού τελειώσεις πρέπει να πλύνεις την μπανιέρα για να μην γλιστρήσει ο επόμενος. Κάτι που θα σου πάρει μόλις δύο λεπτά.

Όταν βγεις από το μπάνιο άπλωσε στα πόδια σου μια ενυδατική κρέμα ή λοσιόν και απόλαυσε το εκπληκτικό αποτέλεσμα. Σε διαβεβαιώ πως θα νιώσεις τα πόδια σου τόοοοοοσο βελούδινα όσο ποτέ. Για χάιδεμα!!!