GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Παράταση της προθεσμίας για ένταξη στα προγράμματα του ΕΣΠΑ ζητούν οι πρατηριούχοι καυσίμων

Την ανάγκη για παράταση της προθεσμίας υποβολής των προτάσεων υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων στη Δράση «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητ...


Την ανάγκη για παράταση της προθεσμίας υποβολής των προτάσεων υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων στη Δράση «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο-Εστίαση-Εκπαίδευση» επισημαίνει με επιστολή της προς το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων.

Σημειώνεται ότι με απόφαση του υπουργείου Οικονομίας, την περασμένη Πέμπτη επετράπη για πρώτη φορά η ένταξη πρατηρίων καυσίμων στα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ. Όμως η προθεσμία υποβολής των προτάσεων για τη Δράση στην οποία υπάγονται τα πρατήρια καυσίμων λήγει στις 9 Μαΐου.

«Είναι προφανές ότι το διάστημα αυτό δεν επαρκεί καν για την ενημέρωση των πρατηριούχων ως προς τη δυνατότητα επιδότησης των επενδύσεών τους, πόσο μάλλον για την κατάστρωση των επενδυτικών σχεδίων, την προετοιμασία και υποβολή των φακέλων. Σε κάθε περίπτωση οι πρατηριούχοι θα βρίσκονται σε μειονεκτική θέση έναντι των επιχειρήσεων από άλλους κλάδους της αγοράς, που είχαν το περιθώριο να ετοιμάσουν τις προτάσεις τους από τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε προκηρύχθηκε η συγκεκριμένη Δράση» αναφέρει η ΠΟΠΕΚ. «Είμαστε βέβαιοι, καταλήγει, ότι το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης θα ικανοποιήσει και αυτό το δίκαιο αίτημα της ΠΟΠΕΚ καθώς σε διαφορετική περίπτωση η υπόθεση του ΕΣΠΑ θα καταστεί δώρο – άδωρο για τους πρατηριούχους».