GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σωτηρία Μαραγκοζάκη: Δήλωση συμπαράταξης με το Σάββα Δευτεραίο

Η πρόταση να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με τιμά και με συγκινεί. Γιατί προέρχεται από το πιο ιστορικό, το πιο ασ...


Η πρόταση να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με τιμά και με συγκινεί. Γιατί προέρχεται από το πιο ιστορικό, το πιο ασυμβίβαστο κόμμα, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, το οποίο εδώ και έναν αιώνα αγωνίζεται για τα συμφέροντα των πολλών.


Ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού- νεοφιλελευθερισμού που είναι η μήτρα του φασισμού. Σε συνθήκες επικίνδυνης ανόδου της ακροδεξιάς δεν δικαιούμαστε να παραμένουμε αμέτοχοι, ούτε να τρέφουμε αυταπάτες και να καλλιεργούμε ψευδαισθήσεις στους πολίτες για το ποιος μπορεί να αντιπαλέψει το φασισμό. Η Ιστορία έχει δώσει προ πολλού την απάντηση.

Έτσι ενώ όλοι οι άλλοι προεκλογικά διαρρηγνύουν τα κομματικά τους ιμάτια παριστάνοντας υποκριτικά τους ανεξάρτητους οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης με εντιμότητα και ήθος δεν κρύβουν ότι οι πολιτικές επιλογές καθορίζουν την πορεία των πραγμάτων και στη μικροκλίμακα της τοπικής διοίκησης.

Γιατί απόρροια πολιτικών επιλογών είναι η ανεργία, η συρρίκνωση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, η φτώχεια και συνακόλουθα η βία σε βάρος των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Όσο για τα διάφορα μεγαλεπίβολα που εξαγγέλλονται έχω να πω ότι μεγαλύτερη σημασία έχει η ιεράρχηση των αναγκών, των έργων και των δράσεων και κατά πόσο αυτά βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολλών.

Ναι, τα πρόσωπα έχουν σημασία και ως προς αυτό ουδείς συμπολίτης αμφισβητεί την εντιμότητα, την ανθρωπιά, την ανιδιοτέλεια, την αγωνιστικότητα του Σάββα Δευτεραίου, ούτε τη δεκαεξάχρονη εμπειρία και συνεισφορά του στα δημοτικά πεπραγμένα. Η παρουσία και η εν γένει συμπεριφορά και δράση του δικαιώνουν τη φράση του Μάρξ που είχε πει ότι «ο καπιταλισμός τα διαλύει όλα στα παγωμένα νερά του εγωιστικού υπολογισμού». Ποιος άλλος υποψήφιος μπορεί να το ισχυρισθεί αυτό;

(Σημ. Η Σωτηρία Μαραγκοζάκη είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας)