GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σημαντική διάκριση για τον Δήμο Ξάνθης!

Ο Δήμος Ξάνθης απέσπασε ένα από τα πέντε βραβεία καλύτερης συμμετοχής, στην κατηγορία μεγάλων πόλεων, ανάμεσα από 62 Δήμους της Ελλάδα...


Ο Δήμος Ξάνθης απέσπασε ένα από τα πέντε βραβεία καλύτερης συμμετοχής, στην κατηγορία μεγάλων πόλεων, ανάμεσα από 62 Δήμους της Ελλάδας που έλαβαν μέρος στην εκστρατεία «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2018» με θέμα Συνδυάζω – Μετακινούμαι.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος εξήρε τις επιτυχημένες ενέργειες και δράσεις του τμήματος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου Ξάνθης, που ανέλαβε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος συμμετοχής στην εκστρατεία και επισήμανε ότι «Σε συνεργασία με φορείς, συλλόγους και εθελοντές ο Δήμος μας, διοργανώνοντας δράσεις και εκδηλώσεις με πρωταγωνιστές τα παιδιά, τους πεζούς και το ποδήλατο, πέτυχε ακόμη μια διάκριση, τη δεύτερη μέσα στα τρία χρόνια συμμετοχής του στη συγκεκριμένη πανευρωπαϊκή εκστρατεία.

Με τη δυναμική και τη δράση όλων μας φέραμε την Ξάνθη στις πρώτες θέσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο ανάμεσα από 2.792 συμμετοχές από 54 χώρες» και συνέχισε «Είναι σημαντικό ότι η προσπάθεια, που κάνουμε ως Δημοτική Αρχή με έργα, παρεμβάσεις και δράσεις για να αναδείξουμε τον Δήμο μας ως έναν τόπο σύγχρονο και φιλικό προς του κατοίκους και τους επισκέπτες του, αναγνωρίζεται πανελληνίως.

Συνεχίζουμε δυναμικά αυτή την προσπάθειά μας που αποσκοπεί στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, στοχεύοντας στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη και στην προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο».

Να σημειωθεί ότι η τελετή βράβευσης των διακριθέντων ελληνικών Δήμων της εκστρατείας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, στην Αθήνα, παρουσία εκπροσώπων του Κοινοβουλίου και σημαντικών φορέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Πράσινου Ταμείου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.